Mes turime 404 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4266
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20467
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96497
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Metų pradžia atnešė svarų įvertinimą jaunajam Švenčionėlių muzikantui Radminui

2020 m. sausio 22 d., trečiadienis, Nr.6 (1921)

Dar tik prasidėję 2020-ieji metai jau pažėrė nemažai įvairių renginių, konkursų ir kitų kultūrinių įvykių. O vienam Švenčionėlių meno mokyklos mokiniui Radminui Leleivai – ir garbingą laimėjimą tarptautiniame konkurse.

Sausio 3-5 dienomis Vilniuje, Technologijų ir dizaino kolegijos aktų salėje, vyko tarptautinis vaikų ir jaunimo vokalo konkursas „Christmas Talent League“. Konkursą organizavo VšĮ „Ars Festa“ ir vadovė Asta Bagdonavičienė. Jos organizuojami konkursai „Christmas Talent League“, „Music Talent League“, „Summer Talent League“ išsiskiria itin aukštu organizaciniu lygiu bei geru tarptautiniu vardu bei pripažinimu ir kasmet sutraukia didelį būrį atlikėjų iš įvairių šalių. Šiemet čia dalyvavo jaunieji atlikėjai iš Ukrainos, Sakartvelo, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos bei Lietuvos.

Konkursas vyko tris dienas. Pirmoji buvo skirta vokalistams, antroji – instrumentalistams, o trečioji kalėdinių nekonkursinių kūrinių koncertui bei apdovanojimams. Dalyvius ir svečius sužavėjo įspūdingos sceninės dekoracijos, apšvietimas, įgarsinimas, kuris sukūrė ypatingą renginio atmosferą. Visi tarptautinio konkurso dalyviai ir jų mokytojai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis, diplomais ir padėkomis.

Kompetentinga tarptautinė vertinimo komisija Švenčionėlių meno mokyklos 5 klasės Fortepijono skyriaus mokiniui Radminui Leleivai skyrė aukštą įvertinimą – II vietą 9-13 metų instrumentalistų kategorijoje. Radmino fortepijono mokytoja ekspertė Loreta Šidlauskienė sakė, kad tai buvo jo pirmasis pasirodymas tarptautiniame konkurse instrumentalisto amplua (anksčiau jis yra dalyvavęs tarptautiniuose konkursuose kaip vokalistas) ir pasidžiaugė, kad vaikinuko atliktas Bacho kūrinys komisijos buvo taip aukštai įvertintas. Be to, tai tarsi treniruotė prieš dar didesnius įvykius ir svarbus žingsnis link vasarą Barselonoje vyksiančio tarptautinio konkurso, kuriame Radminas dalyvaus ir instrumentalistų kategorijoje, ir bus akompaniatorius kai kuriems kitiems dalyviams.

Beje, tie, kas dalyvavo Švenčionėlių kultūros centro organizuotame renginyje Sausio 13-osios intencija – mišiose Švenčionėlių bažnyčioje ir koncerte, tai galėjo išgirsti Radmino atliekamą kūrinį, kuris skambėjo ir jam atnešė laurus minėtame konkurse. Šiame renginyje koncertavo ir mokytojos metodininkės Mildos Matijošiūtės kanklininkių Arianos, Gretos ir Ramintos trio, choras ir dainininkė Miglė Bieliauskaitė (mokytoja metodininkė Tatjana Šapokienė), renginį vedė Richardas Leleiva, Radminas ir Rugilė.

Irena POŽĖLIENĖ

 
 
Reklaminis skydelis