Mes turime 610 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11220
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29641
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:111390
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pabradės socialinės globos namuose lankėsi Turkijos ambasadorius

2020 m. sausio 4 d., šeštadienis, Nr.1 (1916)

Pabradės socialinės globos namuose lankėsi Turkijos ambasados nepaprastasis įgaliotasis ambasadorius Gökham Turan ir Tautinių mažumų departamento direktorė Vida Montvydaitė. Sėkmingai ir šiltai praėjęs šių dviejų institucijų vadovų ir Pabradės socialinės globos namų direktoriaus Vytauto Vigelio susitikimas tapo gera įžanga tolesniam bendradarbiavimui. Šiais metais sukanka 90 metų, kai Lietuva ir Turkija užmezgė tarptautinius ryšius. Be abejo, ši sukaktis šalyje bus pažymėta reikšmingais renginiais. Šiame kontekste gimė idėja Pabradės socialinės globos namams užmegzti bendradarbiavimą su analogiška įstaiga Turkijoje.

Susitikimo pradžioje Tautinių mažumų departamento direktorė Vida Montvydaitė pabrėžė, kad materialinės paramos įstaiga neprašo – ji nieko nestokoja, tikimasi tik kultūrinio bendradarbiavimo, dalinimosi patirtimi ir, svarbiausia, išplėsti globos įstaigos gyventojų galimybes bendrauti su Turkijoje analogiškose įstaigose gyvenančiais bendraamžiais, galbūt pamatyti tolimą šalį ir sulaukti svečių.

Turkijos ambasados nepaprastasis įgaliotasis ambasadorius Gökham Turan lankėsi Pabradės socialinės globos namuose prieš pat Kalėdas. Ir taip nepaprastai gražūs, išpuoselėti namai ir jų aplinka pasitiko svečius šventišku spindesiu ir džiugia nuotaika – susidarė įspūdis, kad patekai į kalėdinę pasaką... Socialinės globos namų direktorius Vytautas Vigelis surengė ekskursiją po visus namų pastatus, kuriuose, kaip visada, vyko aktyvus gyvenimas – kūryba pagal pomėgius, sveikatinimas, relaksacija. Vėliau svečių laukė globos namų gyventojų parengtas koncertas.

Didelės ir turtingos šalies, taip pat turinčios socialinės globos namus, ambasadorius susižavėjo tuo, ką pamatė, ir net nustebo. Jis tikėjęsis kuklesnio vaizdo, o čia, pasirodo, ir jo šaliai yra ko pasimokyti. Tikimasi, kad pažintis peraugs į abipusiai naudingą tarptautinį bendradarbiavimą. „Norisi suteikti mūsų gyventojams daugiau galimybių pakeliauti, pailsėti prie jūros, susirasti draugų, padaryti jų gyvenimą kuo įdomesnį ir įspūdingesnį“, - trumpai apibūdino bendradarbiavimo su Turkija tikslus direktorius Vytautas Vigelis. Tai jau nėra pirmas bandymas žengti į tarptautinį bendradarbiavimą. Grupė Pabradės socialinės globos namų gyventojų pernai viešėjo Vokietijoje, užpernai lankėsi Prancūzijoje. Ne tik viešėjo – pantomimos teatro trupė rodė savo spektaklius.

Pabradės socialinės globos namai aktyviai dalyvauja įvairiuose projektuose.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ