Mes turime 651 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:9191
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27612
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:109361
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Advento vakaronė Trūduose su šviesiomis mintimis

2019 m. gruodžio 21 d., šeštadienis, Nr.94 (1914)

Per šį beveik mėnesį trunkantį periodą, žymintį laiką iki Jėzaus gimimo, žmonės susilaiko nuo triukšmingų linksmybių, daugiau panyra į apmąstymus, maldas ir su džiaugsminga viltimi laukia artėjančių Kalėdų. Juk pats žodis „adventus“ lotyniškai reiškia „atėjimą“. Nuo seno per adventą, kai ilgi ir tamsūs vakarai, būdavo įprasta susirinkti draugėn ir vakaroti, dainuoti advento dainas, pamąstyti apie praeinančių metų darbus, paplanuoti kitų. Dabar advento vakaronės rengiamos mokyklose, kultūros įstaigose, bendruomenėse.

Jau kelinti metai Trūdų bendruomenė vieną kurį advento vakarą susirenka į vakaronę. Tradicija buvo išlaikyta ir šiemet. Buvusios Trūdų bibliotekos patalpose ant stalo, papuošto advento vainiku, jaukiai pleveno žvakės, kampe išdidžiai buvo įsitaisiusi žaliaskarė eglutė. Trūdų bendruomenės pirmininkė Dovilė Pavliukevičienė pasidžiaugė bendruomenei turtingais praeinančiais metais, per kuriuos jie ir daug šventė, ir daug keliavo, ir daug dirbo. Tad į ateinančius metus Trūdų bendruomenė žengia su šviesia viltimi ir tvirtu tikėjimu, kad į kitą advento vakaronę jau tikrai susirinks naujuose bendruomenės namuose.

Su bendruomene atvykęs pavakaroti kunigas Dovydas Grigaliūnas pasidžiaugė gavęs kvietimą į tokį šiltą, dvasingą ir prasmingą renginį bei palinkėjo, kad Kalėdų šviesa, kurios visi labai laukiame, mus sustiprintų, kad mes būtumėm tarsi tas ryškus gruodžio mėnulis, atspindintis saulės šviesą, ir taip pat atspindėtumėm šviesą bei gėrį. Apmąstytumėm, kas nepavyko, kokias klaidas padarėme, atsiprašytumėme tų, kuriuos kažkaip užgavome, pasiryžtumėme nebekartoti klaidų ir sustiprėję pasitiktumėme ateinančius jubiliejinius metus. Kunigas Dovydas pakvietė visus kartu pasimelsti ir padėkoti Dievui – vertam ir teisingam, bei apdalino kalėdaičiais, kuriuos lauždami linkėjome vieni kitiems pačių geriausių ir svarbiausių dalykų gyvenime. Į susirinkusius kreipėsi ir Švenčionėlių seniūno pavaduotoja Aldona Gudelienė, visada palaikanti bendruomenės sumanymus. Ir šįkart seniūnijos atstovai atvyko su geriausiais palinkėjimais būti visada tokiais draugiškais, veikliais ir dovanomis bendruomenei bei neseniai išrinktiems seniūnaičiams. Daug kartų ir iš įvairių žmonių tą vakarą skambėjo linkėjimas pasistatyti bendruomenei savo namus. Visi šito labai laukia ir ne šiaip laukia, o rimtai dirba. Juolab, kad ir iš VVG sulaukta rimto palaikymo bei finansavimo projekto įgyvendinimui.

Advento, Kalėdų ir savos kūrybos dainas atliko Lina Rodevičienė, su ja eiles kartu skaitė Robertas Paškevičius, o gerai žinomas dainas dainavo visi kartu.

Dar vienas gražus darbas buvo atliktas tą vakarą – papuošta eglutė. Žaisliukų atnešė ir bendruomenės nariai, ir svečiai, tad Dovilė ir Rasa su vaikais greitai išdabino žaliaskarę, prie kurios jau greitai Kalėdų Senelis su dideliu maišu saldainių pakvies Trūdų ir aplinkinių kaimų vaikučius pasidžiaugti.

Irena POŽĖLIENĖ