Mes turime 261 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3446
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21990
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69316
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių rajone su kontrabanda sulaikyti baltarusis ir ukrainietis

2019 m. gruodžio 18 d., trečiadienis, Nr.93 (1913)

Švenčionių rajone pasieniečiai sulaikė baltarusį ir ukrainietį, kurie nešė 2 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų. Juos užsieniečiai planavo į Lietuvos gilumą gabenti Latvijoje nuomotu automobiliu.

Šeštadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai prie Švenčionių rajono Ramoniūnų kaimo kapinių sulaikė du vyrus. Jie stebimi pasieniečių atėjo nuo sienos su Baltarusija ir gabeno nešulius, apvyniotus polietileno plėvele.

Nustatyta, kad sulaikytieji yra į Lietuvą legaliai atvykę 33 metų Baltarusijos ir 26 metų Ukrainos piliečiai. Jie nešė 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“. Rūkalai pažymėti baltarusiškais akcizo ženklais.

Prie kapinių užsieniečiai atvyko pasieniečių anksčiau susektu automobiliu „Mercedes Benz“ su latviškais registracijos numeriais. Jis buvo išnuomotas Daugpilyje. Manoma, kad ukrainietis ir baltarusis planavo kontrabandą sukrauti į šią mašiną ir gabenti į Lietuvos gilumą.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai abiem užsieniečiams dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pradėjo administracinę teiseną. Nešikams gresia baudos nuo 5200 iki 6000 eurų.

Po apklausų VSAT pareigūnai ukrainiečiui ir baltarusiui įteikė šaukimus atvykti į teismą, kur bus nagrinėjama jų byla, ir paleido.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės inf.