Mes turime 345 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1496
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33872
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:115621
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. gegužės 9 d.,trečiadienis Nr.35 (1178)

Neblaivus šešiolikmetis automobiliu vežė neblaivų tėvą

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės pareigūnai Švenčionių rajono kelyje Adutiškis-Lazdiniai, maždaug 2 kilometrai nuo sienos su Baltarusija, sustabdė automobilį „Audi 80“. Paaiškėjo, kad prie vairo sėdi šešiolikmetis Švenčionių rajono gyventojas, neturintis teisės vairuoti automobilį. Nuo nepilnamečio sklido alkoholio kvapas, jo kalba buvo nerišli. Iškviesti policijos pareigūnai jaunuoliui nustatė 2,03 promilės girtumą. Kartu automobiliu vyko ir jo savininkas, 50-metis vairuotojo tėvas, irgi Švenčionių rajono gyventojas. Jis, įtariama, irgi buvo neblaivus. Tėvas ir sūnus neturėjo ir transporto priemonės techninės apžiūros talono.

Sulaikytieji perduoti Švenčionių rajono policijos pareigūnams, kurie tiria šį įvykį.

 

Plėšikų grobis – alkoholis iš baro

Balandžio 30 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojos I.J. protokolas - pareiškimas, kad Švenčionyse įsibrauta į jai priklausančią kavinę - barą, iš kur dingo didelė dalis alkoholio ir iš kasos pavogta apie 30 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Vagystės

Balandžio 30 d. įregistruotas Švenčionių seniūnijos gyventojo D.K. protokolas - pareiškimas, kad atvykęs į jam priklausančią sodybą, esančią Švenčionių seniūnijoje, pastebėjo, jog įsibrauta į ūkinį pastatą iš pavogti įvairūs daiktai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Gegužės 1 d. įregistruotas Švenčionių miesto gyventojos G.Č. protokolas - pareiškimas, kad grįžusi į namus pastebėjo, kad dingo 400 Lt. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Gegužės 2 d. įregistruotas Ignalinos miesto gyventojos O.V. pareiškimas, kad Sarių seniūnijoje iš jai priklausančio miško sklypo buvo išpjauta ir pavogta apie 8 m3. medienos. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Gegužės 2 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojos R.V. protokolas - pareiškimas, kad atvykus į jai priklausančią sodybą, esančią Švenčionėlių seniūnijoje, pastebėjo, jog buvo įsibrauta į ūkinį pastatą iš kur dingo dvi benzinines žoliapjovės, 9 litrai benzino. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Gegužės 3 d. įregistruotas uždarosios akcinės bendrovės direktoriaus pareiškimas, kad buvo įsibrauta į įmonės sandėlį, esantį Pabradėje, iš kur dingo svarstyklės, 14 vnt. deguonies balionų su konteineriu bei spalvotas, juodas metalo laužas apie 2000 kg. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Gegužės 4 d. įregistruotas uždarosios akcinės bendrovės direktoriaus pareiškimas, kad iš srutų laistymo laukų pavogta 40 vnt. laistymo sklendžių, sugadintas siurblinės užraktas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 1 d.

Gegužės 4 d. įregistruotas Vilniaus miesto gyventojo D.K. protokolas - pareiškimas, kad atvykus į jam priklausančią sodybą, esančią Švenčionių seniūnijoje, pastebėjo, kad pavogta benzininė žoliapjovė ir vandens siurblys. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Gegužės 4 d. įregistruotas uždarosios akcinės bendrovės komercijos direktorės pareiškimas, kad Švenčionėliuose, parduotuvėje, apsaugos videosistemos užfiksavo du nepažįstamus piliečius vagiant „Jacobs“ kavą ir išeinant pro kasas nesusimokėjus už prekes. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 4 d.

Gegužės 6 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojo R.K. pareiškimas, kad Švenčionėlių seniūnijoje apvogtas uždarosios akcinės bendrovės nuomojamas garažas. Iš garažo pavogta: du akumuliatoriai „Varta“, dyzelinis kuras, raktai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Jaunuolių konfliktai

Gegužės 2 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS PP tyrėjo tarnybinis pranešimas, kad Švenčionyse, prie baro „Ledakalnis“, automobilių stovėjimo aikštelėje, tarp jaunuolių kilusio konflikto metu buvo apgadintas Vilniaus miesto gyventojo G.Č. automobilis „Volvo V70“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

Gegužės 4 d. įregistruotas Švenčionėlių miesto gyventojo D.M. pareiškimas, kad Švenčionėliuose, Žemutinė gatvėje, namo kieme, jį sumušė trys jaunuoliai, iš kurių du pažįstami. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 284 str. 1 d.

 

Avarijos metu sužalota automobilio keleivė

Gegužės 5 d. įregistruotas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS OVP specialisto tarnybinis pranešimas, kad kelyje Šutai – Vidutinė, 4 km., V.B. vairuojamas automobilis „Opel Meriva“ nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į kelio sankasą ir pakelės medį. Eismo įvykio metu sužalota keleivė O.Z., gim. 1984 m., kuri dėl patirto sužalojimo (skundėsi kaklo skausmu) paguldyta į Švenčionių rajono ligoninę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 1 d.

 

Savaitės įvykių suvestinė

Per savaitę (balandžio 30 – gegužės 7 d.) Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate buvo užregistruoti 107 pranešimai apie teisės pažeidimus, pradėta 14 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę policijos pareigūnai nustatė 3 viešosios tvarkos pažeidimus, iš jų: 1 pažeidimas pagal LR ATPK 178 str. (alkoholinių gėrimų gėrimas viešosiose vietose arba girto pasirodymas viešosiose vietose); 2 – pagal LR ATPK 174 str. (nedidelis chuliganizmas).

Balandžio 30 d. gautas parduotuvės vadovės pareiškimas, kad Švenčionėliuose, Žemutinės gatvėje, nuo parduotuvės fasado dingo reklaminis užrašas. Įvykis tiriamas.

Gegužės 1 d. Pabradėje, Vasarvietės gatvėje, buvo sulaikytas I.Š., gim. 1956 m., kuris nešėsi 0,5 litro butelį, kuriame buvo bespalvis skystis, turintis naminės degtinės kvapą. Gegužės 2 d. toje pačioje gatvėje buvo sulaikyta moteris O.G., gim. 1976 m., kuri gabeno 0,35 litro talpos stiklinį butelį, kuriame buvo bespalvis skystis, turintis naminės degtinės kvapą. Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK dėl padarytų pažeidimų pradėtos administracinės teisenos. Paimtas skystis saugomas Vilniaus aps. VPK Švenčionių policijos komisariate.
Per savaitę buvo nustatyti 93 kelių eismo taisyklių pažeidimai. 5 vairuotojai vairavo transporto priemonę neblaivus (1 vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis, 3 – vidutinis, 1 - sunkus), 7 vairuotojai neturėjo civilinės atsakomybės privalomojo draudimo, 6 vairuotojai vairavo transporto priemonę, kuriai neatlikta valstybinė techninė apžiūra, 26 vairuotojai viršijo nustatytą greitį. Taip pat nustatyti 8 pėsčiųjų ir dviratininkų pažeidimai.

Praeitą savaitę Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK registruoti 3 eismo įvykiai. Gegužės 3 d. kelyje Pabradė – Vilnius, 5 km., Švenčionių miesto gyventojas A.T. partrenkė staiga į važiuojamąją kelio dalį išbėgusią stirną. Gegužės 4 d. kelyje Švenčionys – Ignalina, Jurbarko rajono gyventojas A.J. partrenkė staiga į važiuojamąją kelio dalį iššokusią stirną. Abiejuose įvykiuose žmonės nenukentėjo, apgadinti automobiliai.

Į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK Viešosios policijos skyriaus Operatyvaus valdymo poskyrį buvo pristatyti 8 asmenys, kurie įvykdė nusikalstamas veikas arba administracinius teisės pažeidimus, iš jų - 5 neblaivūs. Į laikino sulaikymo patalpas patalpinti 4 neblaivūs asmenys.


Parengta pagal Švenčionių RPK informaciją

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411