Mes turime 360 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4627
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20828
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96858
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Padėkos diena su NATO kariais

2019 m. gruodžio 11 d., trečiadienis, Nr.91 (1911)

Ar esate šventę Padėkos dieną su amerikiečiais? Pripažinkim, kad tai nėra eilinis įvykis. JAV ambasados remiamų anglų kalbos kursų „Mokomės anglų kalbos gyvenimui“ (angl. Changing My Life Through English) dalyviai, kurie jau antrus metus turi galimybę mokytis anglų kalbos nemokamai, šios Padėkos dienos nepamirš ilgai.

Jaukų ketvirtadienio vakarą anglų kalbos užsiėmimuose apsilankė trys civilių kariškių bendradarbiavimo komandos atstovai ir kariai iš JAV sausumos pajėgų tankų bataliono, dislokuoto Pabradėje. Laikas pralėkė nepastebimai. Nedrąsius pirmuosius sakinius anglų kalba pakeitė linksmi pokalbiai apie abiejų šalių tradicijas, šventes, pomėgius, sportą ir maistą. Susitikimo metu mėgavomės Švenčionių vaistažolių fabriko arbata, naminiu medumi ir kepiniais, kuriuos namuose iškepė talentingos mūsų kursų dalyvės. Kadangi JAV ambasada savo „Facebook“ puslapyje dalinasi amerikietiškų sausainių receptais, tai ir mūsų auksarankės nepabijojo naujų receptų, kad galėtų palepinti tiek grupės draugus, tiek ir svečius amerikiečius.

Atsisveikindami padainavome „Tyli naktis“ lietuvių ir anglų kalbomis, o pabaigoje - tradicinę kalėdinę dainą „Jingle bells“ anglų kalba. Dar ilgai susitikimo įspūdžiai neišblės iš atminties ir džiugins mus.

Diana GALATILTIENĖ

LAKMA narė anglų kalbos mokytoja-ekspertė

 
Reklaminis skydelis