Mes turime 329 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1607
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11794
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87824
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Таrptautinis projektas „Saulėto oranžinio traukinio kelionė 2019“

2019 m. lapkričio 30 d., šeštadienis, Nr.88 (1908)

Saulėtas oranžinis traukinys vėl riedėjo per Lietuvą ir už jos ribų, keliaudamas kartu su švietimo įstaigų bendruomenėmis į platų gamtos pasaulį, skleidžiant oranžinę šilumą ir dalinant šypsenas.

Jau kelis metus iš eilės Pabradės lopšelio-darželio „Varpelis“ bendruomenė dalyvauja ekologinio švietimo projekte „Saulėto oranžinio traukinio kelionė“. Per trejus metus sveikuolis oranžinis moliūgas susirado daug bičiulių, išaugintų Lietuvoje ir už Lietuvos ribų, kurie yra labai naudingi ir reikalingi augančiam organizmui. Tai įvairios daržovės, vaisiai, iš kurių buvo kuriamos meninės kompozicijos. Daug vaistinių savybių ir pavadinimų vaikai sužinojo augindami žoleles ir vaistinius augalus. Šiais metais saulėto oranžinio traukinio bičiuliai – moliūgai ir egzotiniai augalai. Mūsų kelias prasidėjo nuo mažos sėklytės, kurią vaikai kartu su mokytojomis pasėjo savo lysvėse. Šnekėjome su vaikais apie dygimo procesą. Kiekvieną dieną mes laistėm savo „daržą“ ir stebėjome pokyčius. Vaikai labai apsidžiaugė, kai pasirodė pirmieji daigai.

Šiemet iššūkiu tapo egzotinių augalų auginimas. Vaikai buvo supažindinti su egzotinių augalų, vaisių įvairove, ieškojome informacijos apie įvairius egzotinius augalus knygose, žiūrėjome vaizdo įrašus. „Pelėdžiukų“ grupės tėveliai padovanojo ananasą vazone. Atėjus rudeniui mūsų darželio bendruomenė surengė vaikams „Moliūgo ir ananaso linksmąsias dirbtuves“.

Renata GRIGONIENĖ

Pabradės lopšelio-darželio „Varpelis“ mokytoja

 
Reklaminis skydelis