Mes turime 190 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2006
mod_vvisit_counterŠią savaitę:5399
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52725
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Replika. Ką veikia meras su vicemere darbo metu?

2019 m. lapkričio 30 d., šeštadienis, Nr.88 (1908)

Antradienio rytą Švenčionių centrine gatve riedėjo traktorių kolona. Taip rajono ūkininkai prisidėjo prie visoje šalyje rengiamos „žalio kryžiaus“ akcijos. Kas turi technikos, galėjo prisijungti. Atstovauju tuos, kurių technika ne tokia graži, kad norėtųsi su ja pasirodyti, tad širdyje palaikiau, bet atėjau pėsčiomis. 

Žvilgsnį patraukė keista porelė gatvėje – mūsų didžiausios rajono valdžios. Metę darbus (o gal jų ne tiek daug ir turi?), antradienio rytą meras su vicemere mindžikavo Vilniaus gatvėje – turbūt reikia suprasti, kad palaikė ūkininkus? Kaip savivaldybė „palaiko“  ūkininkus, šiemet pajutome savo kailiu. Valstybinės žemės nuomos mokestis pabrango dvigubai, kai rajono taryba nustatė 3 proc. tarifą nuo žemės vertės. Pernai buvo 1,5 proc.). Kiti rajonai taip neapiplėšė savo žmonių.

Ir dar man klausimas kilo žiūrint į viešą nuotrauką (analogiška paviešinta savivaldybės), ar meras R.Klipčius su savo pavaduotoja V.Čepukova nesupainiojo viešų ir privačių interesų, „palaikydami“ ūkininkus.

Ar vietinės valdžios atstovai darbo metu gali palaikyti tuos, kurie protestuoja prieš valdžios veiksmus?

Smulkus ūkininkas