Mes turime 265 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3869
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22413
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69739
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Cirkoniniai dantų implantai – norintiems turėti estetišką šypseną

2019 m. lapkričio 27 d., trečiadienis, Nr.87(1907)

Daugelyje šaltinių dantų implantas apibūdinamas kaip mažas titaninis sraigtelis. Šį apibrėžimą reikėtų tikslinti, nes dabar implantai gaminami ne tik iš titano, bet ir cirkonio medžiagos. Technologiškai pažangūs implantai yra nuolatinio šveicariškų implantų tobulinimo vaisius. Lietuvoje jie egzistuoja jau kelis metus, tačiau kol kas šiuos implantus pasiūlyti gali tik nedidelis skaičius gydytojų. Apie cirkonio implantų ypatumus kalbamės su Albodent klinikos gydytoju odontologu Justinu Gaidžiu.

 

Cirkonio implantas – švariausias implantas planetoje

Titanas – plačiai naudojamas ortopedinėje odontologijoje. Nepaisant to, kad tai yra patikima ir tvirta medžiaga, nedideliam procentui žmonių (iki 0,5 %) gali pasireikšti alerginės reakcijos ir organizmas gali implantą atmesti. Pacientams,alergiškiems titanui ar jo junginiams, gydytojas odontologas Justinas Gaidys rekomenduoja pažangų sprendimą – aukštos kokybės cirkonio implantus. „Nors gamtoje cirkonis randamas metalo pavidalu, gamybos metu susijungus su deguonimi pasikeičia jo molekulinė struktūra, cirkonis praranda metalo savybes ir tampa keramika.Cirkonio implantai skirti į alergijas linkusiam organizmui. Cirkoniui virtus keramika, jis nesukelia metalams alergiškiems žmonėms neigiamų reakcijų. Būtent biosuderinamumą išskirčiau kaip vieną didžiausių šių implantų privalumų“, – cirkoninių implantų savybes atskleidžia odontologas.

 

Estetika – vienas didžiausių pranašumų

Titaninių implantų patikimumą įrodo klinikinių tyrimų gausa ir sėkmingos pacientų patirtys. Visgi, naudojant titaninį implantą, retais atvejais galima sulaukti tam tikrų komplikacijų. Gydytojas odontologas J. Gaidys išskiria cirkonio implantų savybes, padedančias išvengti galimų rizikų. „Kaip dar vieną esminį cirkonio implantų privalumą išskirčiau estetiką. Naudojant titaninį implantą, esant ypatingai plonoms dantenomsgali pasireikšti papilkėjimas dantenų srityje, o cirkonio implantai padeda tam užkirsti kelią. Norėčiau atkreipti dėmesį, kad šie implantai sumažina ne tik estetinių komplikacijų riziką, bet ir tikimybę, jog implantas neprigis. Nors titaninių implantų prigijimo rodikliai yra itin aukšti, tačiau jeigu pacientui pasireiškia padidintas jautrumas metališkumui, tai gali tapti implanto atmetimo priežastimi“, – teigia odontologas ir pabrėžia, kad aukštos kokybės cirkonis savo tvirtumu netgi lenkiatitaninius dantų implantus.

 

Dantų atkūrimo sėkmei reikia kelių veiksnių

Aukštos kokybės implantai – pamatinis, tačiau ne vienintelis žingsnis nepriekaištingai dantų atkūrimo kokybei užtikrinti. Implantuojantis gydytojas J. Gaidys teigia, jog sėkmingas gydymas taip pat neatsiejamas nuo modernių technologijų ir odontologo kompetencijos. Paklaustas, kuo skiriasi gydymo specifika naudojant cirkonio implantus, J. Gaidys patikina, kad gydymo eiga išlieka tokia pati kaip ir su įprastais implantais. Visų pirma, kruopščiai parengiamas gydymo planas. Preciziškai suplanuoti gydymą padeda Albodent klinikoje naudojamos modernios technologijos, tokios kaip 3D tomografas, padedantis išgauti aukštos raiškos dantų vaizdą visomis reikiamomis kryptimis, taip pat, intraoralinis skeneris, kuriuo nuimami skaitmeniniai dantų atspaudai.

Gyd. odontologas Justinas Gaidys aptaria implantacijos metodus: „Išanalizavus gautus tyrimų rezultatus ir tariantis su pacientu, parenkamas optimaliausias dantų atkūrimo būdas. Implantais galima atkurti vieno, kelių ar net visų dantų defektą. Implantų skaičius priklauso nuo esamos situacijos ir paciento poreikių. Pavyzdžiui, vienoje eilėje praradus tris dantis, pakanka įsriegti du implantus ir ant jų tvirtinti dirbtinių dantų konstrukciją. Bedančius žandikaulius atkurti galima įsriegus 4, 6 ar 8 implantus. Fiksuoti protezai ant 4 implantų – tai ekonomiškas variantas turėti neišimamus dantis, o 6, 8 implantai suteikia galimybę dantis atkurti nedideliais tilteliais, tad jie beveik niekuo nesiskiria nuo natūralių dantų. Pasirinkus cirkonio keramikos vainikėlius, išgaunamas ypač estetiškas efektas.“

Šveicariškų implantų gamintojas patikrina kiekvieną cirkonio implantą prieš išleisdamas į rinką. Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) patvirtina produkto patikimumą. Klinikinių tyrimų duomenys įrodo, kad aukštos klasės cirkonio implantus pasirinkę pacientai gali būti ramūs, jog organizmas šią medžiagą lengvai priims, o rezultatai džiugins visą gyvenimą. Dantų atkūrimas su cirkonio implantais – estetiškas ir ypatingai saugus pasirinkimas.