Mes turime 250 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3786
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22330
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69656
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Bankomatai miestuose yra ir bus

2019 m. lapkričio 23 d., šeštadienis, Nr.86(1906)

Per 186 kilometrus nuo Vilniaus nutolusi Švenčionių savivaldybė yra senstanti. Čia gyvena apie 23 tūkst. gyventojų. Vyresni žmonės šiame rajone sudaro apie 23 proc., o didžiausia grupė, nuo 30 iki 64 metų, sudaro 48 procentus. „Kalbant apie bankų arba banko prieinamumo sektorių, mes nesame kažkoks išskirtinis rajonas Lietuvoje. Yra likęs vienas „Swedbank“ skyrius, kuris teikia gyventojams paslaugas, tačiau nuo šių metų paslaugas jis teikia tik elektroniniu būdu. Taip pat egzistuoja vienas vienintelis bankomatas Švenčionių mieste. Švenčionėlyse ir Pabradėje jų iš viso nėra“.

Tai ne apokalipsės pranašystė rajonui, o Seime vykusioje konferencijoje apie bankines paslaugas Švenčionių rajono savivaldybės mero Rimanto Klipčiaus perskaityta kalba. Poroje sakinių – tiek nesąmonių! Suprantama – meras R.Klipčius gyvena Vilniuje, bet jeigu jau čia dirba, galėtų bent po rajono centrą pasivaikščioti, kad nesąmonių apie rajoną neskleistų, nes tai gąsdina gyventojus. Išgirdę tokią mero kalbą, švenčioniškiai susirūpinę svarsto, kurį bankomatą uždarys – prie Maximos ar prie „Lakajos“? O dar juk trečias yra, veikiantis „Swedbank“ skyriaus patalpose.

Švenčionėliškiai dar labiau sunerimę – meras pasakė, kad Švenčionėliuose – nė vieno bankomato. Nejaugi panaikins iš karto abu - ir prie „Maximos“, ir prie „Norfos“?

Skubame nuraminti gyventojus – bankai neketina uždarinėti bankomatų, meras tiesiog nusišnekėjo, nes nežino, kas yra rajone. Visi čia paminėti bankomatai Švenčionyse ir Švenčionėliuose kaip dirbo, taip ir dirbs. Taip pat bankai neketina uždarinėti ir visų trijų Pabradėje esančių bankomatų.