Mes turime 247 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3530
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22074
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69400
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Skaitmeninės technologijos – sėkmingam dantų atkūrimui

2019 m. lapkričio 23 d., šeštadienis, Nr.86(1906)

Dantų atkūrimo sėkmę lemia ne tik teisingas gydytojo odontologo bei dantų implantų gamintojo pasirinkimas, bet ir odontologijoje naudojamos šiuolaikinės technologijos. Koks yra modernių technologijų vaidmuo odontologijoje ir jų esminiai privalumai, pasakoja Vilniuje įsikūrusios modernios klinikos Albodent gydytojas odontologas Justinas Gaidys.

 

Odontologijoje naudojamų šiuolaikinių technologijų privalumai

Bene populiariausios šiuo metu odontologijoje naudojamos technologijos apima rentgeno tyrimus ir 3D spausdintuvus. Gydytojas odontologas  Justinas Gaidys teigia, jog didžiausi šių technologijų privalumai – laiko taupymas bei tikslumas. „Pasitelkiant 3D tomografus ir 3D spausdintuvus, galime labai tiksliai suplanuoti gydymą dantų implantais, dantų protezavimo procedūrą bei pasitikrinti būsimus galutinius rezultatus“, – informuoja gydytojas odontologas. Natūralu, jog kiekvienas pacientas nori, kad odontologinės procedūros būtų atliekamos greitai, kokybiškai ir neskausmingai. Gydytojas odontologas Justinas Gaidys tikina, jog naujos technologijos padeda šiuos poreikius įgyvendinti: „Virtualus planas padeda gauti chirurginius gidus. Tai yra tam tikra technologinė priemonė, kuri implantuojant dantis panaudojama itin tiksliam gydymo planavimui bei atlikimui. Taikant šią metodiką, nereikia atlikti pjūvio dantenose, dėl to operacija yra trumpa ir neskausminga“, – privalumus vardija odontologas.

 

3D tomografija

3D tomografija – tai radiologinis tyrimas, atliekamas planuojant dantų implantavimo ar kitokias procedūras. Albodent klinikos gydytojo odontologo Justino Gaidžio teigimu, gautos nuotraukos padeda išanalizuoti kiekvieną žandikaulio plotelį, todėl ši technologija leidžia turėti labai išsamų diagnostinį tyrimą ir tiksliai suplanuoti dantų implantavimą. Pasakodamas apie 3D tomografijos paskirtį ir privalumus, Justinas Gaidys šią technologiją palygina su įprastomis panoraminėmis nuotraukomis: „Naudojant paprastas panoramines nuotraukas, žandikaulį galime matyti tik viena kryptimi, o darant kompiuterinę tomografiją – visomis reikiamomis kryptimis. Tai yra labai svarbu, kadangi prieš atliekant procedūrą, galime detaliai išnagrinėti reikalingą informaciją ir gydymą atlikti saugiai“, – skirtumus aptaria gydytojas odontologas.

 

Vienmomentės implantacijos privalumai

Vienmomentinė implantacija – tai procedūra, atliekama naudojant vienus populiariausių šveicariškų implantų. Ji reikalinga tuomet, kai dėl kokių nors priežasčių yra šalinamas dantis ir tuo pačiu metu, išrauto danties vietoje, sriegiamas dantų implantas. Gydytojas odontologas Justinas  Gaidys teigia, jog stengiasi visais atvejais taikyti šią procedūrą, kai yra šalinamas vienas ar keli dantys. „Vienmomentė implantacija leidžia kone perpus sutrumpinti pacientui gydymo periodą, sumažinti traumatiškumą ir išsaugoti žymiai daugiau  žandikaulio ir dantenų kiekio“, – informuoja Justinas Gaidys.

 

Kelių arba visų dantų atkūrimas

 

Kompiuterinės technologijos padeda tiek gydymo planavimui, tiek atliekant pačią implantavimo procedūrą. Jei trūksta kelių dantų vienoje eilėje, dažniausiai sriegiami 2 arba 3 implantai ir ant tokios tiltinės konstrukcijos tvirtinami keli dantys.Bedančius žandikaulius puikiai galima atstatyti su šveicariškais dantų implantais. Gydytojas odontologas Justinas Gaidys aptaria vieną palankiausių bedančių žandikaulių atkūrimo būdų: „Vienas geriausių sprendimų atkurti visus dantis – įsriegti 4 implantus ir ant jų tvirtinti 10-12 dantų.Šis būdas padeda supaprastinti gydymo eigą, be to, dažnai nereikia priauginti žandikaulio kaulo. Kitas variantas – ant 6 implantų pilnai atkuriamas žandikaulis“, – dantų atkūrimo būdus apibūdina odontologas. Albodent klinikos gydytojas odontologas Justinas Gaidys informuoja, kad bedančių žandikaulių atkūrimas apima kelis etapus: „Konsultacijos metu atliekama intraoralinė burnos ertmės apžiūra ir padaromos nuotraukos. Tuomet vyksta paruošiamieji darbai, susiję tiek su implantų sriegimu, tiek su laikinais dantimis. Po to sriegiami implantai ir, pacientui pageidavus, tą pačią dieną gali būti uždedami laikini dantys. Po 3-7 mėnesių, prigijus implantams, pradedamas protezavimas, kuomet laikini dantys keičiami nuolatiniais“, – etapus aptaria J. Gaidys.

 

Klinikoje Albodent yra naudojamos šiuolaikinės technologijos ir šveicariški dantų implantai, kurie yra neatsiejama pažangios odontologijos dalis. Modernios technologijos padeda planuoti bei atlikti dantų implantavimo procedūrą – operacija atliekama greitai, tiksliai, užtikrinant paciento saugumą ir nesukeliant skausmo.