Mes turime 332 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1444
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26574
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73900
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Valsai, polkos ir fokstrotai rudenio fone

2019 m. lapkričio 20 d., trečiadienis, Nr.85(1905)

Penktadienio, lapkričio 15-osios vakarą, Švenčionėlių meno mokyklos salėje buvo surengtas šokių ir dainų vakaras „Valsai, polkos ir fokstrotai rudenio fone“. Čia į projekto „Regioninis liaudiškų kapelų ir kaimo muzikantų festivalis „Ant Sarios krantų“ baigiamąjį uždarymo renginį pakvietė Švenčionėlių m. kultūros centro kūrybinis kolektyvas. Renginį rėmė Lietuvos kultūros taryba.

Projekto vadovė Vida Vilutienė sakė, kad ilgėjant rudens vakarams švenčionėliškiai ne kartą buvo kviečiami į folklorinių šokių vakarus, kurių metu mokėsi įvairių žingsnelių, šokio judesių ir kartu su mėgėjų meno kolektyvų atstovais smagiai ir aktyviai leido laiką.

Baigiamajame projekto renginyje dalyvavo Švenčionių miesto kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Kaimynai“ (vadovas Rimantas Ankėnas), Švenčionėlių progimnazijos liaudiškų šokių kolektyvas „Lašas“ (vadovė Jekaterina Matulevičienė), Švenčionėlių kultūros centro šokių kolektyvas „Senjorai“ (vadovė Vida Vilutienė) ir dainų atlikėja Giedra Bielskė. Švenčionių krašto tarme šmaikščias istorijas pasakojo Renata Sliesoraitytė.

Susirinkusieji ne tik klausėsi gyvos liaudiškos muzikos, dainų, pasakojimų, žiūrėjo šokius, bet ir patys smagiai pasišoko. Žinoma, nėra taip lengva mūsų publiką išjudinti, bet kai pagaliau visi įsidrąsina, tai įsivyrauja nepakartojama atmosfera. Puikus buvo ir šis šokių ir dainų vakaras. Ypač harmoningai vieni kitus papildė ir jaunieji „Lašo“ šokėjai, ir didelę patirtį turintys „Senjorai“. Žiūrovai žavėjosi ir šmaikštuole puikiai įvaldžiusia mūsų krašto tarmę jaunąja pasakotoja Renata Sliesoraityte, garsiai ir ilgai plojo mėgstamai dainų atlikėjai Giedrai Bielskei. Na, o liaudiškos muzikos kapelos „Kaimynai“ atliekamos uždegančios polkos ir svajingi valsai nepaliko abejingų.

Ir organizatoriai, ir dalyviai išsiskirstė tikėdamiesi, kad projektas tęsis ir dar ne kartą visi susitiks tokiuose smagiuose renginiuose, o gal ir kultūros centro mėgėjų meno kolektyvai pasipildys naujais nariais.

Mūsų inf.