Mes turime 390 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1912
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18113
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94143
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Baltarusis į Lietuvą rūkalus vežė „VW Passat“ slėptuvėse

2019 m. lapkričio 6 d., trečiadienis, Nr.81 (1901)

Švenčionių pasieniečiams įkliuvo automobilio slėptuvėse daugiau kaip 800 pakelių kontrabandinių rūkalų į Lietuvą gabenęs Baltarusijos pilietis.

Sekmadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Švenčionių pasienio užkardos pareigūnai Papelekio kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos atvykstantį automobilį „VW Passat“ su baltarusiškais registracijos numeriais. Jį vairavo 33-ejų Baltarusijos pilietis.

Pasieniečiams automobilis sukėlė įtarimų, todėl „VW Passat“ buvo nuvarytas į Švenčionių pasienio užkardą. Atlikus nuodugnų transporto priemonės patikrinimą paaiškėjo, kad baltarusis į Lietuvą bandė įvežti kontrabandos.

Pasieniečiai automobilio degalų bake, durelėse ir po priekine salono apdaila aptiko 833 pakelius cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Už akcizinių prekių gabenimą, pažeidžiant nustatytą tvarką, užsieniečiui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Jam gresia bauda nuo 3500 iki 6000 eurų bei automobilio konfiskavimas. Po apklausos vairuotojui pasieniečiai įteikė šaukimą atvykti į teismą ir paleido.

VSAT inf.

 
Reklaminis skydelis