Mes turime 154 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4021
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21363
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65346
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Darbo partija rengiasi Seimo rinkimams

2012 m. balandžio 28 d.,šeštadienis Nr.33 (1176)

Antradienį įvyko Darbo partijos Švenčionių skyriaus visuotinis susirinkimas, kuriame dalyvavo didžioji dalis narių – daugiau kaip 200. Susirinkusieji išklausė skyriaus pirmininko Vytauto Vigelio pateiktą pusmečio veiklos ataskaitą. Daugelis partiečių aktyviai dalyvauja visuose renginiuose, akcijose, tad iliustruota ataskaita buvo lyg malonūs prisiminimai, o nedalyvavusiems – paskata ateityje prisijungti.

Be nuveiktų darbų, darbiečiai turi ir daugiau kuo pasidžiaugti: partija pirmauja pagal gautą paramą, reitingai šalyje aukščiausi. Matyt, žmonės dar prisimena, kaip Darbo partija buvo valdžioje, nors ir neilgai – pusmetį, bet per tą pusmetį buvo didinami atlyginimai ir pensijos. Darbo partijos lyderiai tvirtina, kad ir dabar tai įmanoma, tiesiog reikia, kad valdžia rūpintųsi žmogaus gerove, o ekonomiką valdytų profesionalai. Todėl Darbo partijos programoje vienas iš prioritetų – padidinti minimalią algą ne keliomis dešimtimis litų, dėl kurių dar ir nesigėdima diskutuoti, o iki oraus minimumo – 1509 Lt. Darbiečiai tvirtina, kad žino kaip tai padaryti, ir tai nėra tik rinkimų šūkis – tereikia išmanyti ekonomikos dėsnius, ir situacija ima keistis.

Darbo partijos rinkimų programą skyriaus nariams pristatė pirmininko pavaduotojas, taip pat ir Švenčionių skyriaus pirmininko pavaduotojas Šarūnas Birutis.

Sudaryta gegužės mėnesį vyksiančio darbo partijos suvažiavimo delegatų grupė. Pagal kvotą mūsų rajono skyriui atstovaus 11 delegatų: Vytautas Vigelis, Šarūnas Birutis, Raja Krupenina, Kazys Vainickas, Juzefas Uziala, Vladilavas Kurilo, Bronislovas Vilimas, Marija Daugirdienė, Vytautas Bulka, Olegas Šapovalas, Jolanta Olechnovič ir trys svečiai: Antanas Juodaitis, Ina Sinienė, Daiva Trinkūnienė.
Rinkimų, kuriems pasiruošimas jau sklandžiai vyksta, štabui rajone vadovaus skyriaus pirmininkas Vytautas Vigelis, štabo pavaduotoju paskirtas Antanas Lašinskas.

Kaip ir kiekviename susirinkime, viena džiugiausių akimirkų – naujų partijos narių priėmimas. Gausiausias skyrius rajone dar pasipildė, įstojusiems asmenims įteikti partijos nario pažymėjimai.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ