Mes turime 167 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3155
mod_vvisit_counterŠią savaitę:6548
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:53874
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Socialinio darbuotojo šventė Pabradės socialinės globos namuose

2019 m. spalio 5 d., šeštadienis, Nr.73 (1893)

Rugsėjo 27-oji yra  socialinio darbuotojo diena - nepaprastų žmonių diena, žmonių kurių širdys kupinos gerumo ir žmogiškos atjautos.

Pabradės socialinės globos namuose jau tapo tradicija šia proga organizuoti šventę ir pagerbti visus dirbančius šioje įstaigoje.

Skambant muzikai į vasaros teatro patalpas rinkosi garbingi svečiai: Lietuvos Respublikos Seimo nariai Vytautas Rastenis, Gintautas Kindurys ir jo padėjėja Vida Rastenienė, Lietuvos Socialinių paslaugų priežiūros departamento prie SADM direktorius Alvydas Masiulis, Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Eglė Jakštaitė-Rouda, Pabradės ,,Ryto“ gimnazijos direktorė Laima Markauskienė, Švenčionių profesinio rengimo centro direktorė Milda Gustienė-Vilniškė  ir dėstytoja Loreta Kazakevičienė, Gen. S.Žukausko poligono Naudojimo kontrolės ir šaudyklų skyriaus viršininkas, kapitonas Saulius Šilinis, Pavoverės pasienio užkardos vadas Saulius Nekraševičius, taip pat Socialinės paramos skyriaus darbuotoja Jolita Lazdinienė, Švenčionių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Pabradės filialo vedėja Gražina Dargytė, Pabradės bendruomenės ,,Domus“ pirmininkas Romas Kerulis.

Svečiai turėjo galimybę apžiūrėti parodas ir lauke, ir viduje, sudalyvauti fotosesijoje prie floristikos fiestos eksponatų muzikiniame skverelyje ir tapti šios gražios šventės dalimi.

Šventės pradžioje nuskambėjo gyventojų eilės ir nuoširdūs dėkingumo žodžiai darbuotojams už rūpestį, už šilumą, už gebėjimą suprasti ir visada būti šalia. Besiklausant turbūt ne vienam iš esančių salėje nuriedėjo ašara. Po nuoširdžių ir jautrių žodžių Lietuvos Respublikos Seimo nariai Gintautas Kindurys ir Vytautas Rastenis įteikė padėkos raštus vyriausiajai buhalterei Janinai Vitkevič, padalinio vadovei užimtumui Onai Raguckienei, buities sektoriaus vadovei Galinai Garlevičienei, sandėlininkei Liudmilai Lavrinovičienei. Lietuvos Socialinių paslaugų departamento direktorius Alvydas Masiulis įteikė Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio padėkos raštus darbuotojams, kurie visada pasižymi geru ir atsakingu darbu, yra pareigingi ir iniciatyvūs, kiekvienas yra savo srities specialistas: buhalterei Reginai Sliusarenko, vyresniajai slaugytojai Laimai Šerėjienei, socialinio darbuotojo padėjėjai Elenai Pūkėnaitei.

Kaip visada žiūrovus sužavėjo puikus ir tiesiog stebinantis pantomimos grupės pasirodymas. Šįkart tai buvo spektaklio „Namai“ ištrauka. Po pantomimos grupės pasirodymo žodį tarė įstaigos vadovas Vytautas Vigelis. Jis padėkojo visam kolektyvui už nepriekaištingą, kūrybingą, darnų bendrą darbą ir įteikė apdovanojimus 10 ir 20 metų įstaigoje dirbusiems darbuotojams.

O koks gi ruduo be rudens madų šou? Įspūdingas merginų pasirodymas, kuris dvelkė rudeniška elegancija. Po šio pasirodymo vėl sekė įstaigos vadovo įteikiami apdovanojimai - 25 metus įstaigoje dirbusiems darbuotojams,

Daug šiltų emocijų sukėlė gyventojų aerobikos grupės, pelniusios daug įvairių apdovanojimų Lietuvoje ir už jos ribų, pasirodymas. Po gražaus pasirodymo tęsėsi sveikinimai ir apdovanojimai 35-40 metų įstaigoje dirbusiems darbuotojams. Ypatinga pagarba ir nuoširdžiausi padėkos žodžiai buvo skirti darbuotojams, paskyrusiems įstaigai praktiškai visą gyvenimą - 40 metų – gydytojai-psichiatrei-neurologei Gėnei Markvaldienei, socialinio darbuotojo padėjėjai Valerijai Mazurai ir aplinkos gerinimo specialistei, daugelį metų dirbusiai pedagoge, padalinio vadove, Teresei Prunskienei.

Toliau šventinę nuotaiką lydėjo nuotaikinga daina „Lietaus dukra“, atliekama užimtumo specialisto.

Šventės kulminacija – geriausių 2019 metų darbuotojų apdovanojimai. Geriausia socialine darbuotoja tapo Svetlana Varnienė, geriausia socialinio darbuotojo padėjėja – Anna Šurpickaja, geriausia užimtumo specialistė – Violeta Mickevičienė, geriausia slaugytoja – Daiva Sluckaitė, geriausia slaugytojos padėjėja – Kristina Sadovskaja. Nominacijas paskelbė ir apdovanojimus įteikė įstaigos vadovas Vytautas Vigelis.

Po apdovanojimų visos bendruomenės vardu Teresė Prunskienė, 40 metų dirbusi įstaigoje, padėkojo vadovui Vytautui Vigeliui užrūpestį, supratimą, paguodos žodį, palinkėjodrąsių idėjų, prasmingų tikslų išsipildymo, palankaus vėjo ir ištikimų bendrakeleivių, neišsenkančios energijos ir sveikatos, džiaugsmo bei tiesiog puikios nuotaikos!

Šventės pabaigoje dainavo Vytautas Šiškauskas, kurio nuoširdus bendravimas, nuostabios dainos suteikė visiems malonių akimirkų.

Belieka tik pasidžiaugti nuostabiu renginiu ir puikiu kolektyvu, gebančiu džiaugtis gražiais bendrais darbais ir džiuginti kitus.

Genutė PAUKŠTIENĖ

Pabradės socialinės globos namų užimtumo specialistė