Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3491
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13678
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89708
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių rajonas „pirmauja“ alyvos vagystėse iš transformatorių

2019 m. spalio 5 d., šeštadienis, Nr.73 (1893)

Šiemet Lietuvoje per 8 mėn. 54 kartus vagys iš transformatorių pavogė alyvą (2018 m. per 8 mėn.– 56 kartus).  Daugiau nei du trečdaliai šių vagysčių šiemet per 8 mėn. (32 kartai, kai pernai 16, per tą patį laiką) įvykdyta Panevėžio-Utenos regione. Ypač išsiskiria Švenčionių rajonas, kur siautėjantys ilgapirščiai 8 kartus išleido transformatorių alyvą. Pernai Švenčionių rajone tokios vagystės nebuvo nė vienos.

ESO įspėja -  grobdami alyvą, vagys pirmiausia rizikuoja savo pačių gyvybe, taip pat daro didelę žalą ne tik gyventojams, bet ir skirstomajam tinklui. Išleidus alyvą, sugadinamas transformatorius, kiti įrenginiai. Tokiais atvejais visuomet nutrūksta elektros energijos tiekimas. Dėl alyvos išleidimo elektros energijos tiekimas sutrinka tūkstančiams gyventojų. Žala skirstymo tinklui siekia iki kelių dešimčių tūkstančių eurų. Pernai per 8 mėnesius remontai kainavo apie 50 tūkst. eurų, o šiemet -  daugiau nei 22 tūkstančius. Panevėžio-Utenos regione, kur šiemet vagys alyvą išpylė iš ne vieno transformatoriaus, jų remontams jau išleisti beveik 10 tūkst. eurų, kai pernai kiek daugiau nei 7 tūkst. eurų.

 

 
Reklaminis skydelis