Mes turime 404 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2501
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34877
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:116626
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2019 m. rugsėjo 4 d., trečiadienis, Nr.64 (1884)

Per dvi savaites – 166 KET pažeidimai

Nuo 2019-08-16 iki 2019-08-31 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 230 informacinių pranešimų, pradėta 12 ikiteisminių tyrimų, surašyti 186 administracinių nusižengimų protokolai, iš jų 166 dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo, tame tarpe 139 už greičio viršijimą.

 

Miške rado sprogmenį

Rugpjūčio 17 d. Gužių k., Pabradės sen., miške, vyras aptiko surūdijusį pabūklo sviedinį. Atvykę išminuotojai nustatė, kad rastas sprogmuo – Pirmojo pasaulinio karo laikų 75 mm artilerijos sviedinys, keliantis pavojų aplinkiniams. Sprogmuo sunaikintas vietoje.

 

Apgadino automobilį ir apvogė

Rugpjūčio 18 d. gautas pareiškimas iš Vilniaus miesto gyventojo, kuriame nurodoma, jog Nepirių g., Kaltanėnų k., buvo apgadintas jo automobilis „Toyota Prius“ – aštriu daiktu ant automobilio išraižytas nepadorus žodis ir iš kambario dingo 130 eurų. Nukentėjusiam padaryta žala siekia 650 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Vairavo be pažymėjimo ir neregistruotą automobilį

Rugpjūčio 18 d. Lauko g., Švenčionėlių m., sustabdytas automobilis „Audi 80“, kurio vairuotojas neturėjo vairuotojo pažymėjimo bei važiavo su išregistruotu automobiliu, kuris taip pat yra nedraustas privalomuoju draudimu. Pažeidėjui surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal 3 straipsnius ir gresia bauda nuo 30 iki 120 eurų.

 

Pats iškvietė policiją ir pats buvo nubaustas

Rugpjūčio 19 d. gautas pranešimas, jog Naujasalio k., Švenčionių sen., pranešėją, gim. 1975 metais, užpuolė kaimynų šuo ir sudraskė marškinėlius. Nuvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad pranešėjas neblaivus, jam nustatytas 3.08 prom. girtumas. Pats atėjo pas kaimynus į kiemą, keikėsi necenzūriniais žodžiais ir erzino pririštą šunį, dėl ko šuo, neiškentęs neprašyto svečio elgesio, suplėšė jam marškinėlius. Pranešėjui už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų.

 

Rastas negyvas ant suoliuko

Rugpjūčio 20 d. Žardelių vs., Sarių sen., automobilių stovėjimo poilsio aikštelėje ant suoliuko aptiktas Ukrainos piliečio, gim. 1976 metais, lavonas su žaizda kaktoje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Neblaivus smurtautojas uždarytas į areštinę

Rugpjūčio 21 d. registruotas pranešimas, kad Užupio g., Švenčionių m., pranešėją muša sūnus. Nuvykus nurodytu adresu paaiškėjo, kad policiją kvietė neblaivus 1946 metų gimimo pilietis. Jam nustatytas 2,58 prom. girtumas. Nustatyta, kad minėtas pilietis pirmas puolė savo 1975 metais gimusį sūnų, kuriam nustatytas 2.65 prom. girtumas. Trenkė sūnui į ausį. Sūnus, gindamasis pastūmė tėvą, kuris nugriuvo ir nusibrozdino nosį. Policiją kvietęs pilietis uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje.

 

Pavogė aušinimo alyvą

Rugpjūčio 24 d. gautas pranešimas, kad Kretuonų k. iš AB „ESO“ elektros transformatorinės pavogta aušinimo alyva. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugpjūčio 26 d. gautas pranešimas, kad Moliniškės k. iš elektros tinklų transformatorinės pavogta aušinimo alyva. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rugpjūčio 31 d. pastebėta, kad Seniškio k., Kaltanėnų sen., iš ESO transformatorinės pavogta aušinimo alyva. Pradėtas ikiteisminis tryimas.

 

Pervažiavo per žolę

Rugpjūčio 24 d. gautas pranešimas, kad Linkonių k. per pranešėjos žolinę dangą be leidimo pravažiavo kombainas. Kombaino vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų.

 

Bandė apkaltinti sugyventinį smurtu

Rugpjūčio 26 d. gautas pranešimas, kad Geležinkelio skg., Švenčionėlių m., pranešėją sumušė vyras. Atvykus į įvykio vietą, nustatyta, kad policiją kvietė 1976 metais gimusi moteris, kuriai nustatytas 2,94 prom. girtumas. Ji šaukė, kad ją sumušė 1982 metais gimęs sugyventinis, jam nustatytas 3.31 prom. girtumas. Tikslinant įvykio aplinkybes,  paaiškėjo, kad girta pranešėja lipdama laiptais pargriuvo ir sužalojo antakį, pradėjo šaukti, kad kvies policiją, nes ją sumušė. Tai paliudijo dvi kaimynės, kurios sėdėjo kieme kartu su pranešėjos sugyventiniu ir matė visą situaciją. Dėl melagingo iškvietimo pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena, policiją kvietusiai pilietei gresia bauda nuo 200 iki 2000 eurų.

 

Triukšmavo

Rugpjūčio 26 d. gautas pranešimas, jog Švenčionių g., Pabradės mieste, namo kieme vyksta išgertuvės, triukšmas. Pranešė kaimynė. Triukšmautojams surašyti administracinio nusižengimo protokolai, kurie užtraukia įspėjimą arba baudą nuo keturiolikos iki trisdešimt eurų.

 

Sumušė pažįstamas

Rugpjūčio 27 d. gautas pareiškimas, kad 1970 metais gimusį pilietį prie ežero Arinas, Pabradės sen., sumušė pažįstamas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Trenkė kartuvu

Rugpjūčio 28 d. Adutiškio g., Švenčionių mieste, žodinio konflikto metu 1970 metais gimusiam vyrui kaimynas trenkė kastuvu į koją. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Pavogė papuošalus ir pinigus

Rugpjūčio 28 d. Karių g., Pabradės mieste, iš namo pavogti pinigai ir auksiniai papuošalai. Nuostolis 505 eurai. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Subraižė auromobilį

Rugpjūčio 28 d. gautas pranešimas iš Žemutinės g., Švenčionėlių m., gyventojos apie tai, kad kelių dienų bėgyje namo kieme iš chuliganiškų paskatų aštriu daiktu apibraižytas jai priklausantis automobilis „Seat Alhambra“. Pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena pagal LR ANK 115 str., kuris užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

 

Kabinėjosi prie kaimynų

Rugpjūčio 29 d. gautas pranešimas, kad Lauko g., Pabradės mieste, su pranešėja konfliktuoja kaimynas, kuris nuolat kabinėjasi prie jos ir kitų kaimynų. Nustatyta, kad 1955 metais gimęs vyras iš tikrųjų elgėsi chuliganiškai, jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo 140 iki 240 eurų.

 

Partrenkė senelį

Rugpjūčio 30 d. Tyliojoje g. Pabradės m., namo kieme, 1985 metais gimęs pilietis, vairuodamas automobilį „Nissan“, važiuodamas atbuline eiga, partrenkė senelį, gim. 1933 metais. Jam nustatyti daugybiniai lūžiai, paguldytas į Santaros klinikų reanimacijos skyrių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Neblaivus sukėlė avariją

Rugpjūčio 31 d. kelyje Švenčionys-Švenčionėliai, automobilis „Mercedes Benz“, kurį vairavo 1986 metais gimęs neblaivus vairuotojas, jam nustatytas 2,07 prom. girtumas, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su krovininiu automobiliu „Iveco“, dėl ko abi transporto priemones atsidūrė griovyje. Abu vairuotojai ir „Mercedes Benz“ automobilyje važiavę taip pat neblaivūs du keleiviai nenukentėjo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Į motiną metė kastuvą

Rugpjūčio 31 d. Mokyklos g., Švenčionėlių m., neblaivus pilietis, gim. 1975 metais, kuriam nustatytas 1.82 prom. girtumas, metė kastuvą į savo motiną, gim. 1955 metais. Kastuvo aštriu galu jai buvo prakirsta dešinės rankos plaštaka, moteris patyrė fizinį skausmą. Smurtautojas uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Vairavo neblaivūs

Rugpjūčio 17 d. Gaspariškių g., Pabradės mieste, sustabdytas automobilis „VW Passat“, kurio vairuotojui nustatytas 0,51 prom. girtumas. Automobilis uždarytas į saugojimo aikštelę, vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo 300 iki 450 eurų.

Rugpjūčio 26 d. kelyje Vilnius-Švenčionys-Zarasai automobilio „Mazda“ vairuotojas, gimęs 1985 metais, išvažiuodamas iš šalutinio kelio, įvažiavo į pakelės griovį. Vairuotojas neturėjo vairuotojo pažymėjimo ir buvo neblaivus, jam nustatytas 3.12 prom. girtumas. Automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę, o vairuotojas uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Apsivogė

Rugpjūčio 31 d. Žemutinėje g., Švenčionėlių m., „IKI cento“ parduotuvėje, sulaikytas apsivogęs pilietis. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo 90 iki 300 eurų.

 

Vilniaus AVPK Švenčionių r.PK inf.