Mes turime 527 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:9245
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15655
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97404
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Strateginiais kausimais turėtų būti susiklausymas

2012 m. balandžio 21 d.,šeštadienis Nr.31 (1174)

Vykdydamas Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatyme nustatytas mero funkcijas, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymu, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentu, 6-ai kadencijai išrinktas rajono meras Vytautas Vigelis ketvirtadienį teikė rajono savivaldybės tarybai tvirtinti 2011 metų veiklos ataskaitą. Tai svarbiausias ne tik mero, bet ir visos tarybos metų veiklos dokumentas.

Ataskaitoje apibrėžtos svarbiausios mero veiklos funkcijos – planuoti ir koordinuoti tarybos veiklą. Žinant opozicijos elgesį, tai sudėtinga. Pasak mero, nors iš esmės visi klausimai ir dokumentų projektai prieš posėdžius diskutuojami komitetuose, toks darbas ne visada efektyvina tarybos posėdžius. Meras pabrėžė, kad tarybos nariai, nors ir atstovaudami skirtingoms partijoms, turėtų klausimus spręsti dalykiškai, vadovaudamiesi visuomenės intereso principu, taip užtikrindami rajone ir politinę rimtį bei visų institucijų sutelktą darbą. Tačiau dažnai gaištamas laikas smulkmenoms, tuščioms ambicijoms, o ne reikalo esmei. Tarybos posėdžiai yra vieši, transliuojami tiesiogiai internetu, tad gyventojai jau spėjo tuo įsitikinti. Kaip ir šįkart, svarstant metinę ataskaitą, iš opozicijos pusės – nė vieno klausimo į temą, vien asmeniškumai, nekorektiški klausimai apie privatų gyvenimą, siekiant vienintelio tikslo - įgelti. Kiek dalykiškiau bandė pasirodyti K.Trapikas, aiškindamas, kodėl, jo manymu, žmonės nenori renovuoti daugiabučių – atseit nepasitiki meru, mano, kad viską darys, anot Trapiko, „viena ta pati firma“, bus neskaidru. K.Trapikas nežino, kad jau seniai visiems darbams skelbiami vieši konkursai, atliekami pirkimai internetu, o laimi mažiausią kainą pasiūliusi firma? Ar turi kitų tikslų?

„Strateginiais klausimais turi būti susiklausymas, - sakė meras. – Pažiūrėkite į Seimą – kiek besiginčytų, svarbiausiais šaliai klausimais elgiamasi racionaliai. Tarybos nario K.Trapiko pareiga žmonėms aiškinti renovacijos naudą, įtikinti juos, o ne atvirkščiai, kelti abejones, klaidinti. Prie ko čia meras ir renovacija? Šiuo metu yra išskirtinės galimybės renovuoti būstus, labai mažai prisidedant savo lėšomis, tai ir reikia žmonėms aiškinti, kad nepraleistų progos. Nuo 2013 metų probleminių teritorijų nebus, tokios didelės paramos, kaip dabar siūloma Rymo g. Švenčionyse gyventojams, nebus“.

Mero ataskaitoje pateikta išsami informacija apie pagrindinių uždavinių vykdymą, pagrindinį rajono politikos ir jos įgyvendinimo instrumentą – rajono biudžetą, strateginį planavimą ir investicijas, bendravimą su rajono bendruomenėmis, tarptautinį bendradarbiavimą, švietimą ir ugdymą, sportą, kultūros įstaigų veiklą ir kt. Mero ataskaita yra savivaldybės svetainėje www.svencionys.lt.

Tarybos posėdyje ataskaitas teikė ir visos įstaigos, kurių steigėja yra savivaldybė, savo programas pristatė seniūnijos. Plačiau apie skaitykite trečiadienio laikraštyje.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ