Mes turime 207 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1258
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15257
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62583
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

VMI pervedė 824 tūkst. eurų GPM permokų Švenčionių r. savivaldybės gyventojams, ragina 130 gyventojų patikslinti deklaracijas ir 1,4 tūkst. gyventojų jas pateikti, kad susigrąžintų permoką

2019 m. rugpjūčio 10 d., šeštadienis, Nr.58 (1878)

5,8 tūkst. Švenčionių rajono sav. gyventojų, kurie laiku ir teisingai užpildė pajamų deklaracijas, iki liepos 31 d. susigrąžino 824 tūkst. eurų Gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) permokų.

Deklaracijas pateikę, bet permokų iki liepos 31 d. nesulaukę gyventojai turėtų pasitikrinti ar jiems nereikia patikslinti pateiktos deklaracijos. VMI duomenimis Švenčionių r. deklaracijas turėtų patikslinti apie 130 gyventojų, kuriems sugrįžtų apie 19 tūkst. eurų GPM.

Susigrąžinti GPM permoką už 2018 m. dar galėtų 1,4 tūkst. Švenčionių r. gyventojų, jei tik pateiktų GPM deklaraciją per EDS. VMI pastaraisiais metais gyventojus informuoja asmeniškai apie šią galimybę, kuria pasinaudoti galima už penkerius praėjusius metus.

Svarbu nepamiršti deklaruoti ir pajamas iš užsienio. „Mokesčių administratorius laiškais primena visiems pamiršusiems pateikti deklaracijas iki gegužės 2 d., jas pateikti kuo skubiau. Svarbu nepamiršti į deklaraciją įtraukti ir užsienio šalyse gautas pajamas“, - sako Vilniaus AVMI viršininkė Virginija Ginevičienė, pridurdama, kad patogiausia ir greičiausia deklaruoti e. būdu, naudojantis Elektroninio deklaravimo sistema (EDS).

Iki š. m. gegužės 2 d. deklaracijas privalėjo pateikti tie gyventojai, kurie pernai vykdė individualią veiklą su pažyma ar buvo įsigiję verslo liudijimus (net ir tuo atveju, jei negavo pajamų), pardavė trejus metus nuosavybėje neišlaikytą transporto priemonę ar dešimt metų nuosavybėje neišlaikytą nekilnojamąjį turtą, gavo nuomos pajamų iš gyventojų, gavo bet kokių pajamų iš užsienio valstybių ir kt.

Deklaruoti pajamas turėjo ir gyventojai, kuriems buvo pritaikytas per didelis neapmokestinamasis pajamų dydis (NPD) ir dėl šios priežasties jie privalėjo perskaičiuoti metinį NPD. Kaip ir anksčiau, deklaruoti pajamas turėjo gyventojai, kuriems buvo privalu pateikti turto deklaracijas dėl jų pačių ar jų sutuoktinių užimamų pareigų (politikai, valstybės tarnautojai, kt.), taip pat individualių įmonių savininkai ir mažųjų bendrijų ar ūkinių bendrijų nariai, gavę pajamų iš šių įmonių ar bendrijų.

VMI duomenimis, už 2018 m. mokestinį laikotarpį pajamų deklaracijas iš viso pateikė 1 mln. 322 tūkst. šalies gyventojų. Daugiau nei 697 tūkst. gyventojų pateikė deklaracijas su grąžintina GPM suma, jiems buvo grąžinta beveik 110 mln. eurų GPM permokų. Beveik 379 tūkst. gyventojų pateikė deklaracijas su mokėtina GPM suma, jie turėjo sumokėti 172 mln. eurų GPM.