Mes turime 180 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:936
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14935
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62261
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Savivaldybė sulaukė... antstolio

2019 m. liepos 20 d., šeštadienis, Nr.52 (1872)

Prieš savaitę rašėme, kad buvusio administracijos direktoriaus Andriaus Šarėjaus senos nuodėmės ar klaidos, kaip čia geriau pasakius, tuština rajono biudžetą ir jam palikus šį postą. Tiesa, A.Šarėjus niekur nedingo – tęsia karjerą direktorės pavaduotojo kėdėje. Toje pačioje, kurioje sėdėjo prie V.Vigelio. O šiomis dienomis savivaldybės-skolininkės ėmėsi antstolis.

Kaip buvo rašyta, Lietuvos apeliacinis teismas 2019 m. liepos 4 d. sprendimu nusprendė:priteisti ieškovei uždarajai akcinei bendrovei „Svirka“ iš atsakovės Švenčionių rajono savivaldybės administracijos 9021,06 Eur nuostolių atlyginimo ir 1773,63 Eur bylinėjimosi išlaidų atlyginimo. Taip baigėsi rajono valdžios kovos dėl apšiurusios Švenčionių autobusų stoties nuomos, kurios prasidėjo dar 2016 m. sausio 27 d., kai Švenčionių rajono savivaldybės administracija paskelbė viešą autobusų stoties nuomos konkursą, o vasario 9 d. Vytauto Bulkos vadovaujamą UAB „Svirka“ pripažino konkurso laimėtoja. Geriau tegul sugriūna, bet Bulkos neprileisim, - ryžtingai užsibrėžė rajono valdžia? Beveik taip ir nutiko. Stotis per tuos metus dar labiau apiro, o konkurso laimėtojo prie jos gaivinimo taip ir neprileido.

LAT sprendimas išaiškino, kas kaltininkas, o kas teisus. Deja, kaltininkas priteistą sumą mokės ne iš savo kišenės, o iš rajono biudžeto, kitaip sakant, už rajono valdžios ambicijas ir nešvarius žaidimus sumokėsime mes visi – mokesčių mokėtojai.

Ir tai dar ne viskas. Kadangi nuo liepos 4 d. rajono savivaldybė turėjo pakankamai laiko, kad įvykdytų teismo sprendimą ir pervestų priteistą sumą, bet vengė to, teismą laimėjusi UAB „Svirka“ perdavė skolos išieškojimą antstolių kontorai. Ne Švenčionių, žinoma, - čia visi vieni su kitais susiję. Kad išvengtų dar didesnio vilkinimo, įmonės vadovas kreipėsi į kito rajono antstolį, kuris jau įteikė atsakovams vykdomąjį raštą.

Savivaldybei turėtų būti gėda dėl to, kad nevykdo teismo sprendimo ir tenka įsikišti antstoliui. .Šios valdžios kvailystės dar papildomai patuštins rajono biudžetą – teks sumokėti atlygį antstoliui.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ