Mes turime 333 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1568
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11755
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87785
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Į gyvenimą išlydėti 26 Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos 19-tos laidos gimnazistai

2019 m. liepos 17 d., trečiadienis, Nr.51 (1871)

Saulėtą penktadienio, liepos 12-osios, pavakarę atsiimti brandos atestatų į Švenčionėlių bažnyčią rinkosi Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos 19-tos laidos gimnazistai. Ne tiek ir daug jų šiemet – vos 26, o penketą metų atgal buvo visas 100. Žinoma, ir artimieji atėjo į jauniems žmonėms svarbią šventę.

Įdomiai skamba žodžiai „brandos atestatas“, kurie tarsi pasako, kad jaunas žmogus jau pasirengęs gyvenimo skrydžiui į savo svajonę, į suaugusiųjų pasaulį. Kiek iš 26 sugrįš į gimtuosius Švenčionėlius arba liks čia gyventi? Ko gero, vos keli, nes dažnai tenka išgirsti: „O ką čia veikti?“ Jauni, gražūs 26 įžengė į bažnyčią, susėdo garbingoje vietoje prieš altorių.

- Kiek neramia širdimi jūs, mieli tėveliai, ir mes, mokytojai, šiandien ištariame: „Eik, vaike, eik“. Ir kiekvienas iš 26, lydimas jaunystės svajonių, eis siekti savo žvaigždės, - kreipdamasi į abiturientus ir susirinkusius į išleistuvių šventę jų tėvelius, gimines, kalbėjo Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos direktorė Daiva Veronika Gaidamavičienė.

Išleistuvių šventė prasidėjo šv. Mišiomis, kurias aukojo parapijos klebonas dr. Valdas Girdžiušas, o po to buvo brandos atestatų įteikimas, kiti sveikinimai, palinkėjimai, šventinis išleistuvių balius (žinoma, ne bažnyčioje), o nurimus visam šurmuliui, kyla klausimas, kaip teisingai pasirinkti gyvenimo kelią, profesiją, kuri ne tik duoną leistų užsidirbti, bet ir teiktų malonumą. Klausimų daug, ir kelias ne vienas, tik gyvenimas – ne vaikystėje skaityta pasaka... Bet palinkėkite tiems 26 baigusiems Švenčionėlių Mindaugo gimnaziją ir kelioms dešimtims jų bendraamžių, baigusių kitas rajono gimnazijas, laimingo skrydžio...

Algis JAKŠTAS

 

 
Reklaminis skydelis