Mes turime 283 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2672
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12859
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88889
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pašto dėžutės – iki birželio 1-osios

2012 m. balandžio 18 d.,trečiadienis Nr.30 (1173)

Paskutiniu metu daugelis Švenčionių r. gyventojų gavo ir tikriausiai dar gauna AB Lietuvos paštas platinamus lapelius „Pasirūpinkite savo laiškais!“. Juose raginama iki 2012-ųjų birželio 1 d. įsirengti laiškų dėžutes laiškininkams prieinamose vietose, o įstaigoms, įmonėms, organizacijoms – prie pagrindinio įėjimo į pastatą. Laiškų dėžutės būtinos ir sodų bendrijose – prie pagrindinių įvažiavimų į jas.

Jeigu iki birželio 1-osios tai nebus padaryta, gyventojai jiems adresuotą korespondenciją, spaudą, informacinius pranešimus ir kt. galės atsiimti tik tuos gyventojus aptarnaujančiame pašte.

Atrodo, viskas aišku ir konkretu. Bet... Švenčionių r. yra kelios sodų bendrijos. Jose, pavyzdžiui, Švenčionių „Pušynėlyje“ įrengtos ir pavadinimus turinčios gatvės, sunumeruoti namai (o gal tiksliau vadinti namukais?). Tad ar tokioms bendrijoms užtenka turėti laiškų dėžutes tik prie pagrindinio įvažiavimo?

Apie tai paklausta AB Lietuvos paštas atstovė spaudai Aurelija Jonušaitė maloniai paaiškino: jei sodininkų bendrijoje yra įrengtos gatvės ir prie jų sunumeruoti ir teisiškai įregistruoti namukai, tai jie jau laikomi kaip individualūs atskiri namai. Tokiais atvejais prie kiekvieno iš jų turi būti įrengtos ir pašto dėžutės.

Bronius NARKŪNAS
 

 
Reklaminis skydelis