Mes turime 379 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1885
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18086
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94116
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Sužydėjęs gegužio žiedais...

2019 m. gegužės 25 d., šeštadienis, Nr.38 (1858)

Karštą sekmadienio popietę Švenčionėlių kultūros centro vokalinis ansamblis „Gabija“, vadovaujamas ilgametės muzikantės ir dainų kūrėjos Vandos Miloš, pakvietė į dainų popietę „Gegužis žieduose“. Ir pakvietė ne tik žiūrovus, bet ir draugus – Švenčionėlių miesto kultūros centro Pašaminės skyriaus folkloro kolektyvą, vadovaujamą skyriaus kultūrinės veiklos vadybininkės Dalės Basiūnienės.

Nors gegužis šiemet karščiu alsuoja, bet žiedų jam netrūko. Netrūko pavasarinės nuotaikos ir scenoje, ir dainų tekstuose, ir koncerto vedėjo Richardo Leleivos išraiškingai skaitomose eilėse: „O jau gėlių gėlių – žydėjo visas sodas,/ Net takas buvo obelų žiedais nuklotas.../ Kartu dar pienių žiedus vynui rinkom,/ O štai paskui kažkur staiga jis dingo.../ Bet šiandien aš iš džiaugsmo nestygstu,/ Jis man parašė – aš grįžtu!“.

Taip, nieko nėra amžino – pavasarį keičia vasara, ją – ruduo, tada žiema, bet po jos – ir vėl pavasaris... Metų bėgimo, žiedų, džiaugsmo, meilės ir laimės temos vyravo ir šiame koncerte Švenčionėliuose.

Pasak „Gabijos“ vadovės Vandos Miloš, šiam koncertui kolektyvas, jau tuoj skaičiuosiantis dvidešimtuosius gyvavimo metus, pristatė visiškai naują programą. Pasirinkta daug naujų dainų, paieškota šiek tiek kitokio atlikimo stiliaus, keletas dainų sudainuota ne p. Vandai tradiciškai akomponuojant akordeonu, bet pagal muzikinę fonogramą. „Norisi augti, tobulėti ir paieškoti kažko naujo“, - po sėkmingo koncerto būdama euforijoje džiaugėsi V.Miloš.

Labai harmoningai į koncertą įsiliejo ir Pašaminės skyriaus folkloro kolektyvas. Dainingosioms pašaminiškėms akordeonu akomponavo Bronius Gumbrys, o armonika grojo Kostas Jurėnas. Kai kurias dainas dainavo kartu ir vyrai. Smagūs liaudiški kūriniai ir muzikiniai intarpai labai pagyvino koncertą. Na, o dainų popuri dainavo ir abu kolektyvai, ir žiūrovai salėje.

Buvo ir tokių lyriškų, romantiškų kūrinių, kurie net ašaras žiūrovams išspaudė. Juk prasmingi žodžiai greitai prisibeldžia į žmonių sielas, atgaivina prisiminimus ir pažadina nostalgiją jau kažkam praėjusiam, tačiau tuo pačiu ir žadina viltį, kad priešaky laukia dar daug pavasarių ir daug nuostabių akimirkų. O visas tas emocijas dar labiau paryškino Richardo išraiškingai skaitoma poezija.

„Gabijos“ vadovė p. Vanda pasidalino ir ateities planais, ir svajonėmis. Kadangi šis kolektyvas yra vienas iš daugiausiai keliaujantis, birželio 22 d. vyks koncertuoti į Strūnaityje organizuojamas Jonines. Kas savaitę susirinkdamos ir repetuodamos naujas dainas, kurdamos repertuarą, moterys svajoja ir apie artėjantį dvidešimtmetį, kurio laukia ne tik pačios atlikėjos bei vadovė, bet ir ištikimi žiūrovai.

Irena POŽĖLIENĖ

 
 
Reklaminis skydelis