Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2870
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13057
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89087
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Šmirgelio“ jubiliejus, apvainikuotas humoristiniais sveikinimais ir dovanomis

2012 m. balandžio 4 d., trečiadienis Nr.27 (1170)

Kovo 31 d., šeštadienį, Švenčionių kultūros centro humoro grupė „Šmirgelis“ šventė 20 metų jubiliejų. Juokų ir melagių dienos išvakarėse vykusiame renginyje vyravo humoras, pokštai ir gera nuotaika. Nuvilnijo žiūrovų juoko banga ir į sceną išėjus šventės vedėjoms „Šmirgelio“ vadovei Jolantai Olechnovič ir Daivai Pošiūnienei. Aukštaūgio ir mažaūgio duetas – nuo seno žinomas, kaip žiūrovus gerai „apšildantis“ triukas ir visada juokingas.

„Šmirgelio“, kurio vyrai pasipuošę ir rimtai nusiteikę susėdo pirmojoje žiūrovų salės eilėje, su dovanomis pasveikinti atvyko ir kolegos: Švenčionių kultūros centro Adutiškio, Vidutinės, Strūnaičio ir Stanislavavo filialų bei Švenčionėlių kultūros centro kolektyvai, parengę ta proga dar ir šmaikščias programas.

Adutiškio kolektyvas įteikė „Šmirgeliui“ didžiulį kūjį, kad galėtų prieš galąsdami savo humoro peilius dar ir pakalti, tada jau tikrai greitai neatšipsią. Vidutinės filialas puikiai parodijavo talentų paieškos turnyrą, gerai suvokę tokių atrankų esmę – kuo didesnė nesąmonė, tuo lengviau prasibrauti tokiam „talentui“ į viešumą. Stanislavavo filialo moterys skaudžias savo kaimo, rajono ir net šalies aktualijas – bedarbystę, emigraciją, irstančias šeimas – šmaikščiai aptarė skaitydamos laikraščius, o „Šmirgeliui“ įteikė liepsnojantį tortą. Svirkų filialo kolektyvas taip pat priminė visuomenės skaudulius – vyrai išvykę uždarbiauti į Angliją, Airiją, Ispaniją, Norvegiją, o moterims beliko eiti į... „Šmirgelio“ jubiliejaus šventę.

Net susiriesdami visi kvatojo iš Švenčionėlių liaudies teatro meistriškai suvaidinto humoristinio vaizdelio „Pažinčių tarnyba“. Švenčionėlių liaudies teatro režisierė Daiva Pošiūnienė puikiai vaidino į pažinčių tarnybą atėjusį vyrą, o Richardas Leleiva – moterį. Į šį duetą organiškai įsiliejo ir agentūros atstovo vaidmenį atlikusi Laima.

Pabandė prigauti gausiai į salę prigužėjusius žiūrovus renginio vedėjos, paskelbusios, kad šventė baigta ir daugiau jokių pasirodymų nebus, juk „Šmirgelis“ švenčia gimtadienį, sėdi pirmojoje žiūrovų salės eilėje išsipuošę ir ilsisi... Tačiau ilgai lietis žiūrovų nusivylimo atodūsiams nebuvo lemta. Pagaliau suskambo smagi visus „Šmirgelio“ pasirodymus pradedanti muzikėlė ir į sceną pakilo ir patys „Šmirgelio“ vyrai, kurių pokštus ir šokius lydėjo griaudėjantis žiūrovų juokas ir plojimai. Scenoje pasirodė ir „žvaigždė“, kuri Švenčionyse ieškojo ir, žinoma, surado savo antrąją puselę, tyliai per miškais apaugusią sieną atsėlino „Lukašenka“, apsirengęs maskuojantį apdarą, suklego ir visų pamėgtos bobutės, aptarusios gyvenimo aktualijas – pylingus, pyrsingus, depiliacijas, depiliacijas... Žiūrovus sveikino ir tirpstančio ledo artistai, lengvai sulieknėti mokė sirtakio šokėjai (turbūt šokiai padėjo ir ne vienam šmirgeliečiui nereikalingų kilogramų atsikratyti), o pačiam „Šmirgeliui“ vaizdo sveikinimą atsiuntė kalėjime dienas leidžianti šutvė (net ir nematę šou greičiausiai jau supratote, kad kalinius vaidino patys šmirgeliečiai).

Jubiliatus ir šauniąją jų vadovę J.Olechnovič sveikino ir mero Padėkas bei dovanas įteikė vicemerė Raja Krupenina, „išbarusi“ humoristus už politikų kritikavimą, nieko nepaisymą, už pusnuogių lakstymą po sceną, tuo tik dar kartą įrodžiusi, kad ir pati politikė turi gerą humoro jausmą bei šmaikštų liežuvį. Loreta Maminskienė įteikė Kultūros skyriaus dovaną ir Padėkas, su dovanomis sveikino ir Švenčionių miesto seniūnė Ina Sinienė, o Darbo partijos vardu sveikinusi Švenčionių skyriaus sekretorė Violeta Čepukova apdovanojo ir pavasariniam tvarkymuisi tinkamais darbo įrankiais. Nustebino ir nudžiugino „Šmirgelio“ narius ir dailininkės Dianos Radziulytės piešti draugiški jų šaržai bei kitos dovanos. Visiems, bent kiek prisidėjusiems prie jubiliejinės šventės rengimo jie siuntė širdingus padėkos žodžius: už nemokamą reklamą „Švenčionių krašto“ laikraščiui, už kantrybę ir ilgas repeticijų valandas choreografei Renatai Grigianecienei, už drabužius „Ciocytei“ Leonorai Pavliukevič, už visapusišką pagalbą ir palaikymą visam Švenčionių kultūros centro kolektyvui, filialams bei kolegoms iš Švenčionėlių kultūros centro.

Irena POŽĖLIENĖ
 

 
Reklaminis skydelis