Mes turime 314 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5466
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19326
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91683
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vienoje Švenčionių mokykloje nepilnamečiai įtariami netikrų pinigų realizavimu

2019 m. gegužės 15 d., trečiadienis, Nr.35 (1855)

Gegužės 13 d. policijos pareigūnai apsilankė Švenčionyse esančioje mokykloje. Buvo gautas pranešimas, kad mokiniai valgykloje atsiskaito netikrais pinigais.

Į mokyklą atvykę policijos pareigūnai apsiklausė kelis mokinius (skaičius neatskleistas), iš jų buvo paimti netikri pinigai. Be viso to, atvykti į komisariatą su tėvais buvo iškviesti dar trys mokiniai. Kaip paaiškėjo, paimti pinigai yra suvenyriniai. Pirminiais duomenimis, pinigus nepilnamečiai galimai įsigijo internetu. Suvenyriniai pinigai labai panašūs į realius euro banknotus ir jei asmuo nežino, kaip jie atrodo, gali būti apgautas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 213 straipsnio 1 dalį (netikrų pinigų ar vertybinių popierių gaminimas, laikymas arba realizavimas). Už šią nusikalstamą veiklą asmuo baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų. Įvykis tiriamas.

Parengta pagal inf. pran.

 
Reklaminis skydelis