Mes turime 399 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5258
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21459
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97489
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Privačių miškų savininkams ir miško lankytojams

2019 m. gegužės 8 d., trečiadienis, Nr.33 (1853)

Siekdami užkardyti pažeidimus miškuose, Valstybinės miškų tarnybos Miškų ūkio priežiūros skyriaus pareigūnai nuo 2019-ųjų metų kovo 15 iki rugpjūčio 1 dienos organizuos reidus miškuose. Reidų metu ypatingas dėmesys bus atkreiptas į miškus, esančius saugomose teritorijose, kuriose, vadovaujantis Miško kirtimo taisyklių 11, 74, 85, 99 punktais, miško kirtimas ir medienos išvežimas minėtu laikotarpiu, t.y. nuo kovo 15 d. iki rugpjūčio 1d., yra draudžiamas. Taip pat bus kontroliuojama, kaip miškų savininkai ir miškų lankytojai laikosi priešgaisrinių ir Lankymosi miške taisyklių reikalavimų, bus stengiamasi sutramdyti miškų šiukšlintojus.

Vyraujant sausiems ir šiltiems orams, gamtos mylėtojams ir miško lankytojams primename, kad būtina laikytis priešgaisrinės miškų apsaugos taisyklių reikalavimų, elgtis atsargiai su atviros ugnies šaltiniais. Draudžiama miškuose gaisrams kilti palankiu laikotarpiu naudotis atvira ugnimi (kurti laužus, deginti šiukšles), mėtyti neužgesintus degtukus, nuorūkas ir kitus daiktus, galinčius sukelti gaisrą. Taip pat draudžiama deginti žolę, šiaudus miško žemėje ir žemės ūkio plotuose. Pastebėjus deginamą žolę ar miške kilusį gaisrą iš karto apie tai pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Taip pat primename prievolę savininkams informuoti apie planuojamą apvaliosios medienos gabenimą vietinės reikšmės vidaus (miško) keliais. Vadovaujantis Apvaliosios medienos gabenimo tvarkos aprašo 19 punktu, savivaldybių vykdomosios institucijos gali nustatyti laikotarpį, kurio metu ypač didelė kelių sugadinimo tikimybė. Tuo laikotarpiu medienos siuntėjai privalo jas informuoti apie planuojamą gabenti apvaliąją medieną savivaldybės teritorijoje esančiais vietinės reikšmės vidaus (miško) keliais.

Nustatytu laikotarpiu medienos siuntėjas savivaldybę, kurioje yra apvaliosios medienos pakrovimo vieta, informuoja ne vėliau kaip prieš vieną darbo dieną iki numatyto medienos gabenimo, pateikdamas raštu ar faksu, ar elektroniniu paštu informacinį pranešimą, kuriame nurodyta ši informacija:

·medienos siuntėjas (fizinio asmens vardas ir pavardė, gyvenamosios vietos adresas arba juridinio asmens pavadinimas ir adresas);

·vežėjas ar fizinis asmuo, gabenantis apvaliąją medieną (juridinio asmens pavadinimas ir adresas arba fizinio asmens vardas, pavardė, gyvenamosios vietos adresas);

·transporto priemonės, kuria bus gabenama apvalioji mediena, markė, valstybinis numeris, priekabos valstybinis numeris;

·medienos pakrovimo vietos adresas arba kvartalas, sklypas, girininkijos pavadinimas ir rajonas; pakrovimo data;

·planuojamas medienos gabenimo maršrutas nuo medienos pakrovimo vietos iki išvažiavimo miško keliais iš miško teritorijos (pateikiamas aprašymas, išvardinant konkrečius kelio ruožus, arba maršruto schema).

·įsipareigojimas tausoti miško kelius, o juos sugadinus, suremontuoti per 1 mėnesį.

Pasikeitus situacijai, pateiktai informaciniame pranešime, medienos siuntėjas privalo pateikti patikslintą informaciją, kuri turi būti pateikta ne vėliau kaip medienos gabenimo dieną.

Medienos siuntėjas informacinio pranešimo, pateikto savivaldybei, kopiją įteikia vežėjui ar fiziniam asmeniui, gabenančiam apvaliąją medieną, pagamintą privačiuose miškuose, kartu su medienos gabenimo dokumentais.

Valstybinės miškų tarnybos

Miškų ūkio priežiūros skyrius

 
Reklaminis skydelis