Mes turime 413 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4149
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14336
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90366
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių pasienio užkarda iškilmingai atsisveikino su savo vadu ir sutiko naująjį

2019 m. gegužės 4 d., šeštadienis, Nr.32 (1852)

Balandžio 29-oji sieną su Baltarusija saugančios Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos pasienio rinktinės Švenčionių pasienio užkardos pareigūnams ir darbuotojams – ypatinga diena. Šią dieną užkardos kolektyvas sveikino net du vadus – tarnybą baigiantį ir į užtarnautą poilsį išleidžiamą, beveik šešerius metus šiai užkardai vadovavusį, Algirdą Andrulionį ir naująjį vadą Raimondą Bučelį.

Pagerbti tarnybą paliekančio užkardos vado ir sutikti naujojo išsirikiavo visas užkardos kolektyvas, Ignalinos pasienio rinktinės ir jos padalinių vadovai, atvyko bendradarbiaujančių įstaigų partneriai.

Iškilmingos ceremonijos metu paskelbus įsakymus, tarnybą paliekantis A.Andrulionis grąžino užkardos antspaudą VSAT vadui, o generolas perdavė jį naujai paskirtam Švenčionių pasienio užkardos vadui R. Bučeliui.

VSAT vadas Renatas Požėla visos bendruomenės vardu padėkojo A.Andrulioniui už ilgametį sąžiningą triūsą, akivaizdžius darbo rezultatus, palinkėjo priimti naujus gyvenimo iššūkius ir toliau išlikti kolektyvo ir visos bendruomenės dalimi. Už ilgametį, nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą generolas A.Andrulionį apdovanojo pirmojo laipsnio Valstybės sienos apsaugos tarnybos pasižymėjimo ženklu „Pasieniečio garbės ženklas“.

Naujai paskirtam vadui R.Požėla linkėjo kuo greičiau priimti iššūkius ir tapti kolektyvo sudėtine dalimi, įsilieti į jį ir tęsti pradėtus darbus. Abiems vadams generolas palinkėjo didžiausios sėkmės bei išlikti kolegomis ir ateityje.

Ignalinos pasienio rinktinės vadas Saulius Tamulevičius, dėkodamas A.Andrulioniui už tarnybą, pasidžiaugė, kad turėdamas progą dirbti su užkardos, kuri net du kartus tapo geriausia, vadu, pasimokė iš jo patirties. Rinktinės vadas padėkojo už nuveiktus darbus, už palikimą, kuris lieka ne tik rinktinei, bet ir visai Valstybės sienos apsaugos tarnybai – tai Jaunojo pasieniečio būrelis, kurio iniciatorius ir įkūrėjas yra būtent A.Andrulionis. Tarnybą paliekančiam Algirdui rinktinės vadas linkėjo visokeriopos sėkmės naujame gyvenimo etape.

Kalbą taręs užkardos vadas A.Andrulionis padėkojo tarnybos ir rinktinės vadovybei už supratingumą ir palaikymą, užkardos kolektyvui – už nuveiktą bendrą darbą, socialiniams partneriams – už ištiestą pagalbos ranką ir geranorišką bendradarbiavimą. „Stiprus yra ne tas, kuris stengiasi gyventi neklysdamas, stiprus yra tas, kuris klupęs sugeba atsikelti“, – dalindamasis senolių išmintimi, A.Andrulionis visiems linkėjo stiprybės ir kuo didžiausios sėkmės.

Prisistatęs naujasis užkardos vadas R.Bučelis, dėkodamas VSAT bei rinktinės vadovybei už pasitikėjimą, pasižadėjo sąžiningai vykdyti tarnybą ir pateisinti lūkesčius, socialiniams partneriams – bendradarbiauti su bendruomenėmis ir aktyviai dalyvauti socialinėje veikloje. Visiems palinkėjo sėkmės tarnyboje ir glaudaus bendradarbiavimo.

Švenčionių pasienio užkardos vado pavaduotojas Sergejus Golosujevas (Sergej Golosujev) kolektyvo vardu tarnybą paliekančiam vadui linkėjo sveikatos, namų židinio jaukumo, svajonių bei naujų planų įgyvendinimo ir įteikė atminimo dovaną. Naujajam vadui palinkėjo naujų idėjų, iššūkių ir kantrybės.

Tądien su tarnybą paliekančiu užkardos vadu atsisveikinti ir naujojo pasveikinti atvyko Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius, Švenčionių rajono policijos komisariato viršininkas Josifas Kuzmickis (Josif Kuzmickij), seniūnijų seniūnai ir seniūnaičiai, Švenčionių, Švenčionėlių gimnazijų, Adutiškio pagrindinės mokyklos direktoriai ir Jaunojo pasieniečio būrelių vadovai bei jų nariai, gausus būrys socialinio bendradarbiavimo partnerių, buvusių kolegų ir draugų. Visi tarnybą paliekančiam užkardos vadui išsakė daug gražių padėkos žodžių už pagalbą, šiltą bendradarbiavimą ir palinkėjimų naujame gyvenimo etape, o naujai paskirtam vadui linkėjo sėkmės tarnyboje ir sėkmingo bendradarbiavimo.

VSAT vado 2019 m. balandžio 24 d. įsakymu Nr. TE-549 į užtarnautą poilsį išleistas 54-erių Švenčionių pasienio užkardos vadas Algirdas Andrulionis šiai užkardai vadovavo nuo 2013 m. rugsėjo 10 d. Tarnybą Lietuvos pasienyje A.Andrulionis pradėjo 1991 m. spalio 7 d. Krašto apsaugos departamento Pasienio apsaugos tarnyboje Štabo viršininko pareigose. Nuo 1992 m. vasario 10 d. tarnybą tęsė Krašto apsaugos departamente, o nuo 1994 m. spalio 1 d. – Pasienio policijos departamento prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (PPD) Operatyvinės tarnybos Šiaulių skyriuje komisaro pareigose. 1997 m. birželio 1 d. paskirtas PPD Šiaulių pasienio policijos rinktinės Štabo viršininku, nuo 1997 m. gruodžio 1 d. iki 2011 m. lapkričio 30 d. ėjo Adutiškio, o nuo 2011 m. gruodžio 1 d. iki 2013 m. rugsėjo 9 d. – Pavoverės užkardų vado pareigas.

Bendras A.Andrulionio stažas vidaus reikalų sistemoje sudaro beveik 36-erius metus.

VSAT vado 2019 m. balandžio 24 d. įsakymu Nr. TE-550 nuo š. m. gegužės 2 d. į VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Švenčionių pasienio užkardos vado pareigas perkeltas 43-jų R.Bučelis iki šiol ėjo VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos vado pareigas. Sienos apsaugos sistemoje R.Bučelis tarnauja aštuonerius metus – nuo 2011 m. sausio 3 d. Tuomet jis buvo priimtas į tarnybą Ignalinos rinktinės Štabe Sienos apsaugos skyriaus viršininko pavaduotoju. Pavoverės užkardai R. Bučelis vadovauti pradėjo 2013 m. rugsėjo 10 d.

Tarnybą vidaus reikalų sistemoje R.Bučelis pradėjo 1996 m. rugpjūčio 1 d. Švenčionių rajono policijos komisariate Kriminalinės policijos Kriminalinės paieškos skyriuje jaunesniuoju inspektoriumi. Nuo 1997 m. liepos 1 d. paskirtas Viešosios policijos Patrulių tarnybos inspektoriumi, nuo 2003 m. gruodžio 8 d. ėjo Viešosios policijos Viešosios tvarkos skyriaus viršininko pareigas, o nuo 2006 m. spalio 1 d. iki paskyrimo į pareigas VSAT Ignalinos rinktinėje, dirbo Švenčionių policijos komisariate viršininko pavaduotoju.

Švenčionių pasienio užkarda saugo 44,3 kilometrus ilgio sienos su Baltarusija ruožą. Iš viso užkardoje tarnauja šešios dešimtys pasieniečių.

Rima MALDŽIŪTĖ

VSAT Ignalinos pasienio rinktinės viešųjų ryšių specialistė

 
Reklaminis skydelis