Mes turime 418 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2952
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19153
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95183
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Einu dirbti, o ne valdyti

2019 m. vasario 27 d., trečiadienis Nr.16 (1836)

Daug gyventojų nepatenkinti esama padėtimi, o valdžia giriasi dideliais pasiekimais. Ar gali taip būti?

Lankydamas gyventojus įsitikinau, koks apleistas rajono komunalinis ūkis. Daug vietovių, kur nėra geriamojo vandens, nuotekų valymo įrenginių. Reikia skubėti taisyti padėtį, nes šis nesprendžiamas klausimas vėliau taps našta gyventojams. Gyventojai nėra pasyvūs stebėtojai, jie savo jėgomis net bando užlopyti kelių ar gatvių duobes, renka parašus ir rašo prašymus dėl juos slegiančių problemų. Tiesiog baisu, kad valdininkai jų negirdi ar dar blogiau – sukuria nepatogumų mūsų gyventojams, kaip atsitiko su pavėžėjimo paslaugomis.

Gatvių nuorodų, pavadinimų, apšvietimo nebuvimas rodo rajono atsilikimą ir valdžios aplaidumą. Pėsčiųjų takų, perėjų, pusiau atvirų laukimo stotelių nebuvimas gyvybiškai svarbiuose objektuose parodo atmestiną požiūrį į žmogų.

Neprižiūrimi kultūros ir istorinio paveldo objektai užtraukia gėdą. Juos privalome prižiūrėti ir išsaugoti, o jų išskirtinumą kūrybingai pritaikyti žmonių poreikiams, pasitelkdami privatų verslą.

Negali mūsų rajono miestai vystytis be kaimo gyventojų įsiliejimo ir atvirkščiai. Šis procesas įneš naujumo ir šviežumo. Kaimų patrauklumui didinti būtina pakeisti požiūrį į kelių būklę ir darbų kokybę, taip pat reikia renovuoti kaimų kultūros namus, aktyvinti bendruomenes, palaikant su jomis glaudų ryšį.

Privalome tausoti gamtą ir jos išteklius, rūšiuodami atliekas, o valdžios pareiga sudaryti tam sąlygas. Ar ne absurdas, kad atliekos vežamos už pusantro šimto kilometrų iš kaimo į Vilniaus pašonę? Mano tikslas – įgyvendinti rajone žiedinės ekonomikos principus. Tai leis realiai atpiginti atliekų surinkimo ir perdirbimo kaštus, o ne simboliniu euru prieš rinkimus. Be to, pereisime nuo išteklių vartojimo prie jų tausojimo, sukursime papildomų darbo vietų.

Namų renovaciją privalome vykdyti sparčiau ir pigiau, pirkdami darbus tik per elektroninę pirkimų organizaciją ir griežtindami kokybės reikalavimus statybininkams.

Visi žmonių išrinkti asmenys privalo dirbti, o ne valdyti. Nedalindami pažadų, neimituodami darbo, o iš tikrųjų – pasiraitoję rankoves. Atsinešu ne problemas, o jų sprendimus ir gyvą tiesioginį bendravimą su žmonėmis ir bendruomenėmis. Jie – tiesioginis politikų viršininkas.

Eimutis VALIUKAS

Nepriklausomas kandidatas į rajono merus

Politinė reklama. Bus apmokėta iš napriklausomo kandidato į rajono merus Eimučio Valiuko rinkimų sąskaitos. Užs. Nr.RI-2019/2

 
Reklaminis skydelis