Mes turime 607 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:8573
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26994
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:108743
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Jaunieji repo atlikėjai iš Švenčionėlių žengia į sceną

2019 m. vasario 2 d., šeštadienis Nr.9 (1829)

Su dvidešimtmečiu švenčionėliškiu Edgaru Suboč susitinkame po neseniai įvykusio sėkmingo jo ir draugo Deniso Černiavskio pasirodymo Pavoverėje „Helen“ klube. Į šį klubą repuojančius vaikinukus pasirodyti pakvietė buvusi jų mokytoja Jelena Grincevičienė, „Helen“ klube rengianti vieninteles rajone diskotekas. Diskotekos – populiarios, jose renkasi jaunimas ir iš mūsų rajono, ir iš sostinės.

Dar neatslūgus geroms emocijoms po sėkmingo pasirodymo „Helen“ klube Edgaras entuziastingai pasakoja, kad nuo vaikystės svajojo kurti dainas ir jas atlikti. Pirmąją dainą vaikinas įrašė būdamas maždaug šešiolikos ir sulaukęs gerų atsiliepimų pasiryžo kurti toliau. Daugiausia savo įrašus Edgaras deda į „YouTube“, „Facebook“, kur jau turi ir nemažą gerbėjų ratą.

Kai į bendrą kūrybą įsitraukė ir šiek tiek vyresnis Edgaro draugas Denisas, dainų atsirado dar daugiau. Vaikinai, draugaujantys nuo pat vaikystės, puikiai papildo vienas kitą, pasidalina idėjomis, sujungia ir pavyksta šaunūs kūriniai, o dabar – ir vienas pirmųjų didesnių koncertų.

Žodžio kišenėje neieškantis ir laisvai be akcento lietuviškai kalbantis Denisas – vietinis rusas, tad iš pradžių daugiausia ir kurdavo rusiškus tekstus, bet kartą sumanęs parašyti lietuvišką dainą, nepasigailėjo. Ji iškart tapo populiari, tad pastaruoju metu vis daugiau jo dainų žodžių lietuviški. „Štai Pavoverėje mudviejų su Denisu atliekamą pirmą mūsų sukurtą lietuvišką dainą tiesiog rėkė visa salė, - pasidžiaugė Edgaras. – Publika puikiai mokėjo žodžius, tad buvo toks abipusis ryšys. Juk ir rašome bei repuojame ne tik sau, bet ir žmonėms, kurie mūsų klauso ir mus mėgsta“.

Kadangi abu vaikinai dirba (Edgaras - „SK Design“, Denisas - „Intersurgical“), tai kūrybai, repeticijoms ir koncertams skiriamas laisvalaikis. Dainas įrašinėja studijoje Vilniuje, melodijas taip pat perka iš žinomų didžėjų, o tam reikia lėšų. Edgaras pasidžiaugė, kad sulaukia svarios pagalbos iš didžėjumi Švenčionėliuose anksčiau dirbusio Lauryno Rudzinskio, patarimų – iš vyresniojo brolio Jevgenijaus, kuris groja viename Vilniaus klubų.

Tiesa, vaikinų gebėjimai ir užsidegimas taip pat jau duoda pirmuosius apčiuopiamus vaisius: duetas sulaukė dar kol kas neoficialių pasiūlymų surengti pasirodymus klubuose Palūšėje, Visagine. Parašyti žodžius dainoms prašo pradedantys reperiai.

Edgaras sakė kūryba užsiimti mėgstantis vėlai vakare ar net naktį. Užsideda ausines ir neria į muzikos pasaulį. Tiesa, kartais sulaukia net švelnių mamos pagrūmojimų dėl keliamo triukšmo, nes kai įsijaučia, tai niekas aplinkui neegzistuoja, minčių tiek, kad tik spėk užrašinėti... Vaikinas labai žavisi jaunu Rusijos atlikėju Egor Krid, kuris atlieka pop, hip hopo ir repo stilių muziką. Tad ir apsilankymas jo koncerte Vilniuje Edgarui paliko didžiulį įspūdį.

Edgaras prisipažįsta, kad anksčiau bene visi jo dainų tekstai buvę apie meilę ir išsiskyrimą – tokį gilų įspaudą jo širdyje palikusi pirmoji meilė. Nors su ta mergina jie išsiskyrė, tačiau jausmai dar visiškai neišblėso ir liko labai daug gražių prisiminimų. Pastaruoju metu, ypač kai pradėjo kurti ir koncertuoti kartu su Denisu, daugiau rašo apie jaunimo gyvenimą, laisvalaikį, gyvenimo prasmės ieškojimą.

Vaikinai savo mintis ir kūrybines galias dabar kreipia į klubinę muziką, kad pagal ją galima būtų ir pašokti, o klausant žodžių – pamąstyti...

Žengę pirmuosius tvirtesnius žingsnius muzikoje, Edgaras su Denisu nežada sustoti – planuoja toliau rašyti dainas, koncertuoti, o ateityje svajoja iš muzikos užsidirbti ir studiją įsirengti.

Irena POŽĖLIENĖ