Mes turime 363 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4643
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20844
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96874
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

IN MEMORIAM. ELENA NILOVIENĖ

2019 m. sausio 16 d., trečiadienis Nr.4 (1824)

1954 - 2019

„Tarp mūsų gyvena pabaiga, ji visur atseka, – nesvarbu, kur nukeliautume, ji išnyra taip netikėtai, ir niekad negali žinoti, iš kurios pusės ji tave užpuls, nespėji nė jos pavidalo įžvelgti, neišmanai, kaip su ja kovoti“ (Vincas Mykolaitis-Putinas)

2019 metų sausio 9 diena... Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos 100-mečio minėjimas. Laukiame ateinančių ir anksčiau dirbusių mokytojų... Sužinome, jog naktį nustojo plakusi mokytojos Elenos Nilovienės širdis. Taip simboliška – Mokytoja buvo šios gimnazijos siela, švyturys, rodantis visiems kelią...

Elena Nilovienė gimė 1954 sausio 14 d. Naujosios Vilnios mieste. 1971 metais baigė tuometinę Švenčionių I vidurinę mokyklą, o 1982 metais - tuometinį Vilniaus valstybinį V.Kapsuko universitetą ir įgijo vokiečių kalbos dėstytojos specialybę. 1975 metais stažavosi VDR Greifsvaldo universitete. Grįžusi dirbo Švenčionių r. Šventos devynmetėje mokykloje vokiečių kalbos, muzikos ir fizinio lavinimo mokytoja, direktoriaus pavaduotoja.

1989 metais Elena Nilovienė priimta į Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnaziją direktoriaus pavaduotoja auklėjamajam darbui, vokiečių ir lotynų kalbų mokytoja. 1992 metais pakviesta dirbti Švenčionių Kultūros ir švietimo skyriaus inspektore. Po metų ji vėl grįžo į Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnaziją.

Dirbti mokytoja, bendrauti su mokiniais, patarti kolegoms buvo tikrasis Elenos pašaukimas. Tai liudija ir aukšti mokytojos pedagoginiai pasiekimai. Vienas iš jų - 1998 metais suteikta vokiečių kalbos mokytojo eksperto kvalifikacinė kategorija. Svarbu paminėti, kad Elena gimnazijoje inicijavo Jaunimo mainų programą - net 21 metus mokytojos dėka mūsų gimnazija bendradarbiavo su Vokietijos Oitino miesto J.H.Foso gimnazija. Mes žavėjomės mokytojos Elenos Nilovienės kūrybiškumu – ji per trumpą laiką sukurdavo ir lyrišką eilėraštį, ir šmaikščią epigramą ar tiesiog nuotaikingą ketureilį. Mokytojos sukurto Gimnazijos maršo žodžiai skamba iki šių dienų, jie įkvepia mus naujiems darbams, suteikia jėgų. Taip norisi dabar pacituoti priedainį ir padėkoti už tokius gražius žodžius, skirtus savo kraštui:

Nėra mielesnio už Švenčionių kraštą,

Ežerais dabintą, skendintį žieduos.

Šią mūsų meilę tarsi ugnį šventą

Tegul visos kartos saugos ir nešios.

Mokytojos veikla neapsiribojo vien tik mokykla - 1990 metais ji buvo išrinkta į Švenčionių miesto tarybą, kur atstovavo Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijai. Ilgą laiką dalyvavo „Aukštaitijos“ dainų ir šokių ansamblyje - ansamblio kapeloje grojo akordeonu.

Tai tik faktai... Mes niekuomet negalėsime aprašyti to, ką nuveikė miela mūsų mokytoja Elena. Ne viskas yra pasakoma žodžiais. Ji mėgo staigmenas – kiekvieną dieną jų prisigalvodavo visokių. Tos staigmenos buvo malonios ir mokytojams, ir mokiniams. Paskutinė Elenos staigmena buvo nelaukta ir netikėta... Mokytoją Eleną prisiminsime besišypsančią, grojančią akordeonu, šmaikščią, be galo paprastą ir taurią asmenybę.

Nuoširdžiai užjaučiame velionės artimuosius ir liūdime kartu su jais.

Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos bendruomenė

 
Reklaminis skydelis