Mes turime 265 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:948
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26078
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73404
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nauja tarnyba padės spręsti regionų ir tautinių mažumų problemas

2012 m. kovo 21 d., trečiadienis Nr.23 (1166)

Pirmadienį su rajono vadovais susitiko Ministro Pirmininko tarnybos Regionų ir tautinių mažumų skyriaus vedėjas Gabrielius Landsbergis ir vyr. specialistė Olga Feščenko. Prisistatę rajono vadovams ir apsikeitę nuomonėmis, svečiai, lydimi administracijos direktorės pavaduotojo Andriaus Šarėjaus ir Švietimo skyriaus vedėjo Kęstučio Kapačinsko, vyko į Pabradę.

Prieš išvykdamas Gabrielius LANDSBERGIS trumpai apibūdino naujausią tarnybą ir vizito tikslus.

 

Kas paskatino domėtis Pabradės kraštu?

Tai – planinis vizitas. Jokių blogų signalų tikrai nesame gavę, priešingai, apie Pabradę mus pasiekė labai geros žinios. Esame nauja tarnyba – dirbame tik antrą mėnesį, tad vykstame susipažinti su regionais, prisistatyti.

 

Vykstate daugiausia į mokyklas. Ar skyriaus veiklos akcentas – švietimo įstaigos?

Ne, tai tik viena sričių. Kadangi švietimo įstaigų daugiau negu ekonominių objektų, galbūt susidaro toks įspūdis. Mūsų skyriui ne mažiau svarbus ekonominis faktorius, kuris mus domina. Visada akcentuoju, kad skyrius yra regionų ir tautinių mažumų. Todėl šiandieną lankomės ne tik švietimo įstaigose, bet ir įmonėje „INTERSURGICAL“, kuri yra sėkmingos investicijos pavyzdys, keičiantis regioną.

 

Tautinių mažumų problemas daugiausia spręsite per kultūros, švietimo prizmę?

Tik švietimu ir kultūra neapsiribosime. Juolab, kad Švietimo ir mokslo ministerija labai aktyviai dirba šioje srityje. Mūsų skyriaus uždavinys apskritai matyti bendrą vaizdą, padėti Premjerui formuoti jo poziciją.

 

Ar besijaučiančios nuskriaustos tautinės mažumos gali kreiptis į Jūsų vadovaujamą skyrių?

Taip, žinoma. Nors šiuos klausimus daugiausia sprendžia Kultūros ministerija, turinti Tautinių mažumų skyrių, galima kreiptis į Ministro pirmininko tarnybos Regionų ir tautinių mažumų skyrių. Mes esame koordinuojanti institucija, tuo ir skiriamės nuo visų ankstesnių. Problema dažniausiai būna nevienalytė – tai ir švietimo, ir žmogaus teisių, ir neteisingo įstatymų taikymo ir kt., o kiekviena institucija iki šiol, kaip gerai ji bedirbtų, galėjo ją spręsti tik iš savo pozicijų, nes neturi instrumentų, kaip ją koordinuoti. Tam tikslui buvo įkurtas mūsų skyrius. Gavę problemą, mes galime kreiptis į įvairias institucija, net savivaldybes, nors joms jokios tiesioginės įtakos ir neturime. Mūsų tikslas - ieškoti kontaktų tarp institucijų ir padėti problemą spręsti kuo efektyviau.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ