Mes turime 319 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3526
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13713
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89743
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

100 Švenčionijos gamtos perlų

2018 m. gruodžio 29 d., šeštadienis Nr.96 (1820)

Prieš Naujuosius dienos šviesą išvydo gamtos fotografų Jono Barzdėno ir Rimanto Nalivaikos ilgai ruošta knyga apie Švenčionių krašto gamtą „100 Švenčionijos gamtos perlų“. Knygą sudaro 5 skyriai: Įvadas; Saugomos teritorijos ir gamtos paveldo objektai; Gyvūnai; Augalai; Grybai.

Kadangi abu autoriai gerai Lietuvoje žinomi gamtos fotografai, tai ir įdomių fotografijų randame nemažai, net meškos fotografiją randame. Tiesa, ji daugiau primena, kad ir į mūsų kraštus užklysta šleivakojės, nes nuotrauka padaryta ne mūsų rajone. Įdomios augalų, grybų fotografijos. Auga rajone nemažai įdomių medžių: ąžuolų, liepų, pušų. Tam, kad tuos medžius būtų lengviau rasti, pateikiamos koordinatės. Koordinatės pateikiamos ir aprašytiems objektams. Kadangi rajono teritorijoje daug saugomų teritorijų, tai ir joms autoriai skiria daug dėmesio. Daugiau ar mažiau aprašyti ir Aukštaitijos nacionaliniame parke bei Asvejos, Labanoro ir Sirvėtos regioninių parkų teritorijose esantys įdomiausi objektai. Jono Barzdėno parašyti tekstai išversti ir į anglų kalbą, tad knygoje pateikiama informacija bus naudinga ne tik mūsų tautiečiams, bet ir svečiams, o gamtos mylėtojai galės ne tik geromis fotografijomis pasigrožėti, bet ir žinių apie Švenčionių kraštą bagažą papildyti.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis