Mes turime 590 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:12387
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33436
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:112557
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Štai aš skelbiu jums didį džiaugsmą... Šiandien jums gimė Išganytojas (Lk 2, 10–11)

2018 m. gruodžio 22 d., šeštadienis Nr.95 (1819)

Kalėdos – tai šeimos susibūrimas, vaikų džiaugsmas, senolių paguoda. Tačiau pirmiausia Kalėdos yra tikėjimo šventė ir mūsų tikėjimo išbandymas. Mes regime mylinčių tėvų globą, gyvulėlių apsuptą Kūdikį ir esame raginami įtikėti Jo dieviškumu. Jis dar nenuveikė jokių didžių darbų, nepadarė jokių stebuklų, nemokė, nepamokslavo ir neatpirko. O šventinės liturgijos žodžiai jau mus kviečia priimti Jį – jums gimė Išganytojas, Jis yra Viešpats Mesijas.

Kalėdos – dar viena proga prisiminti, koks svarbus yra tikėjimas. Kalėdos išbando mus klausdamos, ar su pasitikėjimu priimame Apreiškimą, nors prieš mūsų akis dar tik pirmasis Viešpaties didybės ženklas. Drauge tarsi esame kviečiami įtikėti, kaip svarbu gyvenime patikėti mažu, įžvelgti dalykuose, kurie dar tik prasideda, tikrosios vilties atramą. Juk žemdirbys beria mažą grūdą tikėdamas gausiu derliumi. Rašytojo plunksna ima skrieti popieriumi, kai jis patiki, kad pirmas žodis tinka būsimos istorijos pradžiai. Sąžiningą verslą gena įsitikinimas, kad ir maža įmonė nebankrutuos, o progresuos.

Mūsų kasdienybėje didžiausio rūpesčio mažu ir stipriausio tikėjimo jo ateitimi gražiausius pavyzdžius regime darnioje šeimoje, žvelgiančioje į Betliejaus Kūdikį. Šventoji Šeima yra kiekvienos šeimos pirmavaizdis. Juozapo ir Marijos santūrumas, jų atsidavimas Dievo valiai Jėzaus gimimo naktį – pamoka mums visiems, kokius didžius dalykus gali tikėjimas. Juk žinia, kurią siuntė Betliejaus žvaigždė ir suskambę angelų balsai, buvo stipriau, negu neįprasta.

Sutinkame Kalėdas tikėdamiesi geresnių metų, šviesesnių dienų. Linkime vieni kitiems stiprios sveikatos, sugyvenimo šeimoje ar pelningesnio darbo. Tai puikūs linkėjimai, prie kurių noriu prisidėti. Tai prasminga viltis, be kurios būtų sunku bei niūru kasdien irtis į priekį. Tačiau sutikdami Kalėdas mes pirmiausia artėjame į susitikimą su Dievu, šio susitikimo turime laukti ir privalome jam tinkamai pasiruošti.

Tik tada pajusime Dievo artumą, jei atpažinsime Kristų sutiktame žmoguje: mažame, silpname, bejėgiame ir laukiančiame meilės ir pagalbos. Kviečiu: praleiskime šventą Kalėdų laiką šalia Jėzaus! Su Švč. M. Marija ir šv. Juozapu kantriai budėję prie Jo prakartėlės, kad mažame vaikelyje ar silpname žmoguje atpažintume Atpirkimo paslaptį. Ramių švenčių Jums ir jūsų šeimoms Dievo artumoje…

Švenčionių dekanas Medardas ČEPONIS