Mes turime 321 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4841
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15028
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91058
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ežiukas išėjo žiema pasigrožėti

2018 m. gruodžio 15 d., šeštadienis Nr.93 (1817)

Gamta mėgsta siurprizus. Tuo, manau, įsitikiname beveik visi. Visi žinome, kad ežiai žiemą eina miegoti, bet štai šią savaitę Sarios girininkas Artūras Martinkėnas pamatė Sarių kaime vaikštinėjantį ežį. Kas privertė jį nubusti tik prasidėjus žiemai? Ar turi jis šansų išgyventi? Su tokiais klausimais kreipiausi į gamtininką, rašytoją Selemoną Paltanavičių. Ir štai kokį išgirdau atsakymą:

- Nieko blogo su juo tikrai neatsitiko. Ko gero, vanduo jo lizdelį, pasiruoštą žiemos miegui, užliejo, ir kai ten pasidarė šlapia, ežys nubudo ir išsiruošė ieškoti kitos vietos, kur galės ramiai pamiegoti iki pavasario. Nereikia jo nešti į patalpas. Jis pats susiras sau tinkamą vietą. Gal net ne drėgmė, o kitos priežastys ežį privertė palikti savo lizdą, bet tikėkimės, kad jam viskas bus gerai, - sakė Selemonas Paltanavičius.

O aš prisiminiau prieš keletą metų buvusį nutikimą. Važiavome su kolegomis į Uteną, į parodos atidarymą. Žiūrime, netoli Linkmenų per kelią ežys bėga. Sustojome. Jonui Barzdėnui pagailo vargšelio, oi, patyrė Jonas vargo su tuo ežiu. Jis tiek eibių prikrėtė... O kur nukeliavo Sarių kaime matytas ežys, tik jis vienas ir žino. Tikėkimės, išgyvens, nes nešalta, vis ras kur prisiglausti.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis