Mes turime 406 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5013
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23557
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70883
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Padorumas pagal Vasiliūną – identiškas liberalų stiliui

2012 m. kovo 17 d., šeštadienis Nr.22 (1165)

Politinės partijos jau ruošiasi rinkimams, o rajonuose ką tik baigėsi vargano, suspausto, žadančio labai sunkų gyvenimą, biudžeto tvirtinimo laikotarpis. Tam, kad išgyventume, reikės daug dirbti, skaičiuoti, analizuoti. Visuose komitetuose, tarybos posėdyje savivaldybės tarybos nariai, kuriems svarbu rajono įmonių ir įstaigų likimas, teikė įvairius pasiūlymus, kaip racionaliai išgyventi iš turimų lėšų. Tuo tarpu opozicijoje esantys tarybos nariai, kaip jau įprasta, rėkavo ir iš savo sąmojų juokėsi. Užgautos ambicijos nepatekus į rajono valdžios viršūnę, užgožė protą. Visų septynių opozicijos narių vienas vienintelis siūlymas – atimt ir padalint. Visi supranta, kad lėšos į biudžetą patenka iš verslo uždirbamų pinigų, bet apie jo plėtojimo galimybes, naujų darbo vietų steigimo galimybes, išlaikymą anksčiau sukurtų, nekalbėjo niekas. Vis dar siautėjant ekonominei krizei, kiekviena darbo vieta auksinė. Statistika labai paprasta: atleidus iš darbo 60 darbuotojų, nukenčia ne tik jie, bet jų šeimos, ne mažiau 200 žmonių. Jei plėtotume šią temą iš finansinės pusės, tai įvairių mokesčių pavidalu neįplaukę pinigai į biudžetą, nedirbantiems asmenims išmokamos įvairios pašalpos, kompensacijos, dalies pajamų negauna paslaugas teikiančios įmonės, kurios taip pat nesumoka mokesčių į biudžetą ir t.t. Vadovaujantis opozicine neapykantos teorija, reikėtų panaikinti visas įmones rajone, nepatinkančius verslininkus išvaikyti, ką perkelti į kitus rajonus, pildyti tų rajonų biudžetus ir varvinti seilę, kad ten gyvenimas geresnis.

Ko galima tikėtis iš vietinių liberalų, kai ir aukštuosiuose sluoksniuose, kur vadovauja Liberalų ir centro sąjungos atstovai, tokie dalykai dedasi. Kad būtų aiškiau, cituoju 2012-02-17 d. internetiniame tinklapyje „lzinios.lt“ publikuotą Linos Vyšniauskienės straipsnį: „Ant R.Palaičio munduro ryškėja dėmės“. Rašoma: „Vasario 16-osios išvakarėse vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis sviedė akibrokštą - iš pareigų buvo atleisti vienos geriausiai dirbančių institucijų - Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovai. Tai viešas susidorojimas su sąžiningai dirbančiais pareigūnais. Jis įvykdytas R.Palaičio rankomis, tačiau už jo stovi mafijos struktūros. R.Palaitis tėra jų atstovas spaudai“, - LŽ atvirai įvardijo Pilietinės visuomenės instituto direktorius Darius Kuolys.

Atleisti pareigūnai neslepia: FNTT atliko tyrimus tų verslo bendrovių, kurios galbūt finansiškai parėmė Liberalų ir centro sąjungą (LiCS) ir LiCS pirmininko pavaduotoją ministrą R.Palaitį.

Buvo patikrinta nemažai įmonių kur, kaip įtariama, veikė organizuota gauja, buvo nelegali bei neskaidri veikla, klastojami dokumentai. Dėl neskaidrios ir nelegalios veiklos prekybos grybais plačiai nuskambėjusi bendrovė „Ekoratas“ galbūt buvo arba yra viena tos partijos rėmėjų. Surinkta duomenų, kad prisidengusi šios bendrovės pavadinimu, veikė organizuota gauja. Generalinė prokuratūra atnaujino Tauragės UAB „Lignesa“ veiklos tyrimą. Apie šią bendrovę, vadovaujamą liberalcentristo ir R.Palaičio bičiulio Jono Dungveckio, rašė dienraštis „Lietuvos žinios“ straipsnyje „Mafija po partijos sparnu“, kur taip pat buvo parodytos R.Palaičio pastangos užgniaužti šios bendrovės veiklos tyrimą...

Didžiulis skandalas, nuvilnijęs per Lietuvą 2010 metais ir nenutilęs iki šiol, tuo laiku liberalcentristo A.Čapliko vadovaujamoje Sveikatos apsaugos ministerijoje, kai ministro pavaduotojas A.Skikas pareikalavo iš viešosios įstaigos Nacionalinio kraujo centro direktoriaus Vytenio Kalibato duoti nuo 20 iki 30 tūkst. litų kyšį. A.Skikas taip pat buvo deleguotas Liberalų ir centro sąjungos. Duodamas teismui parodymus A.Skikas pareiškė, kad pinigus ėmė ne sau, o partijai. Liberalcentristo ministro A.Čapliko panosėje viceministras A.Skikas kyšiais pildė partinę kasą, o, LCS pirmininkas A.Čaplikas FNTT vadovus vienoje televizijos laidoje išvadino puspročiais. Gal dėl to, kad Liberalų ir centro sąjungos „arklides išmėžė“?

Nestebina, kad ir mūsų rajono šios sąjungos atstovai tik ir kalba apie „pinigų plovimus“, sukčiavimus ir pan. (kuo kvepia, tuo ir kitus tepa), o prie tokios partijos prilimpa panašaus plauko vietiniai veikėjukai.

Kas skaito „Žeimenos krantų“ laikraštį, to jau nestebina Galinos Romanovos pagiežingi straipsniai rajono mero Vytauto Vigelio adresu. Ne išimtis ir kitų „rašytojų“, vis išliejančių įtūžį šiame laikraštyje, kaip antai Stanislovo Vasiliūno straipsnis 2012 m. kovo 3 d. Nr. 17 „Jokių darbų nepadaryta, o 1,5 mln. Lt - neliko nė kvapo...“.

Vasiliūnas – labai girdėta pavardė. Kas tas Stanislovas Vasiliūnas, pateikiantis save kaip dorybės įsikūnijimą, neslepiantis neapykantos V.Vigeliui ir besitaškantis melu? Prisiminiau! O gi čia tas pats Stanislovas Vasiliūnas, kurio bylą teko nagrinėti, kai buvau teismo tarėja. Tai buvo lyg ir paprasta buto padalinimo byla tarp sutuoktinių, tačiau ji įsiminė didžiuliu S.Vasiliūno nesąžiningumu ir kitomis pikantiškomis detalėmis.

O dalinosi Vasiliūnai 2-jų kambarių butą Pabradėje. I.Vasiliūnienė prašė priteisti jai su mažamete dukra didesnį, apie 18 kv. m kambarį, o S.Vasiliūnui palikti mažesnį - 13 kv. m kambarį. Ir štai tas „doras“ S.Vasiliūnas jau nagrinėjant bylą teisme, apgaulės būdu, be žmonos žinios ir sutikimo, šiame bute priregistravo savo buvusios pirmosios žmonos motiną, t.y. uošvę, netoliese turėjusią nuosavą namą. Tokiu būdu S.Vasiliūnas siekė, kad butas taptų nedalus ir žmona su dukra liktų be gyvenamojo ploto.

Įdomiausia toje byloje tai, kad paties S.Vasiliūno aiškinimu bute prirašyta uošvienė nakvoti į butą ateidavo tik tada, kai jis, S.Vasiliūnas, paskambindavo jai, jog žmonos nėra, o jis nakvoja tame bute. Tai bent kavalierius! Būtent dėl šių pikantiškų aplinkybių, ir įsiminė ta byla.

Taigi S.Vasiliūnas rašo, kad jis V.Vigelio niekada nelaikė doru žmogumi. Ponas Vasiliūnai, ar galima Jus tokiu laikyti? Kaip galima laikyti doru, jei be anksčiau paminėto fakto, straipsnyje rašote gryną šmeižtą. O tiesa tokia: Sarių seniūnės pastangomis 2010 metų pabaigoje buvo pateiktos paraiškos, dėl Sarių kaimo gyvenimo aplinkos gerinimo bei vietos gyventojų užimtumo didinimo. Tik 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimu Nr.51/IS-75, Vilniaus regiono plėtros taryba patvirtino paraiškas. Projekto, kurio vertė 1,7 mln. Lt, vykdymas tik pradėtas. Ir durniui aišku (o Jums, Vasiliūnai, ne?), kad grynųjų pinigų niekas neskiria, o europinės lėšos panaudojamos tik atlikus darbus ir komisijai patvirtinus darbų priėmimo aktus. Bet prieš įgyvendinant projektus atliekami didžiuliai darbai: sudaromos sąmatos, rašomos ir pateikiamos paraiškos, skelbiami konkursai. Šiam projektui reikėjo skelbti 16 konkursų. Visa tai užtrunka labai ilgai. Taigi nei vienas litas niekur nedingo. Stebėtina, kad buvęs statybininkas (sakot, kad net darbų vykdytoju dirbęs), tokių dalykų nežinote. Ko gero, žinote, bet labai saldu šmeižti. Tai va toks Jūsų, p.Vasiliūnai, padorumas.

S.Vasiliūnas postringauja apie balsų pirkimą. Taip, įtarimų, apie Rimo Klipčiaus, kurį jis norėjo matyti mero kėdėje (tik kas jam iš to?), rinkėjų papirkinėjimą yra, ir dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 172 str. I d. Dabar S.Vasiliūnas žada stoti į Liberalų ir centro sąjungą, sako, kad sustiprintų liberalų partijų pozicijas. Dėl pozicijų sustiprinimo kyla abejonės, bet kad pats dorybėmis neapdovanotas, atsidurtų tokioje pačioje terpėje, tai tikrai. Teko girdėti, kad ir pats S.Vasiliūnas turi balsų pirkimo praktiką. Balsavimo komisijos nariai pasakojo, kad Seimo rinkimų metu Sariuose buvo perkami rinkėjų balsai tvarkiečio J.Roko naudai. Tai pastebėjo atvykęs balsuoti Seimo narys K.Ramelis, ir pranešė balsavimo komisijai. Supirkėjas spruko, bet pagal nupasakojimą, tai buvo asmuo labai panašus į S.Vasiliūną. Dabar, kai Vasiliūnas prisipažino, esantis Tvarkos ir teisingumo partijos narys, viskas atsistoja į savo vietas...

Taigi p. Vasiliūnai, kam kalbėti apie dorą ir padorumą, o kam – patylėti.

Audronė LINKUVIENĖ
Mero patarėja