Mes turime 410 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2907
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19108
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95138
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajono valdžia suįžūlėjo: į vienodas pareigas – skirtingi reikalavimai

2018 m. gruodžio 8 d., šeštadienis Nr.91 (1815)

Šiuo metu Švenčionių rajono savivaldybė yra paskelbusi du konkursus seniūnų pareigoms užimti: Švenčionėlių ir Svirkų. Daug įtarimų ir kalbų sukėlė konkursas į Švenčionėlių seniūno pareigas, kurios beveik ketverius metus buvo neužimtos ir konkursai nebuvo skelbiami nė karto.

Visą krūvį vežė pavaduojantis asmuo, o toks seniūnijos specialistas A.Razmys seniūnu prisistatinėjo, pernai užsukusius į seniūniją tarybos narius net iš kabineto (ne savo!) varė. Matyt, tokius įgaliojimus jam suteikė rajono valdžia, kurios žinioje yra seniūnijos. Tik štai seniūno titulo niekaip negalėjo suteikti – nuo jo A.Razmį kaip kinų siena skyrė Valstybės tarnybos departamento vertinimo testai, kurių jis negalėjo išlaikyti. Miestelis mažas – po kiekvieno bandymo sklido kalbos: vėl nepavyko. Ir taip – daug kartų, kol vieną kartą, kaip teigė šaltiniai, buvo išnaudoti visi bandymai. Vėl bandyti laimę galima bus tik po metų pertraukos, o nuo Naujųjų – dar viena kinų siena – konkursus vykdys nebe savivaldybės, o tik Valstybės tarnybos departamentas. Ir čia prasidėjo stebuklai – savivaldybė pradėjo skelbti konkursus vieną po kito. Netrukus Švenčionėlius supurtė staigmena – konkursas į seniūno pareigas paskelbtas, o čia kaip tik ir A.Razmys išlaikė testą. Kaip, o kur metų pertrauka? Nejaugi suminkštino ar sušildė Valstybės tarnybos departamento valdininkų širdis?.. Nesinori galvoti, kad ten galima būtų „patepti“.

Stebina šioje istorijoje ne tik tai – bala nematė tų testų. Paskelbti du konkursai, o sąlygos – skirtingos. Ir dar labiau stebina, kad kaimiškoje seniūnijoje su mažesniu gyventojų skaičiumi tie reikalavimai daug aukštesni, negu Švenčionėlių. Svirkų seniūnijoje reikalaujama išsilavinimo ne mažesnio kaip aukštasis UNIVERSITETINIS, o štai Švenčionėliuose – ne mažesnio kaip aukštasis NEuniversitetinis arba tinka ir aukštesnysis. Kaip tik tai, ko reikia galimam pretendentui, seniai seniūnu besivadinančiam! Antraip kodėl didesnei seniūnijai, apimančiai ir Švenčionėlių miestą, reikalavimų kartelė nuleista žemiau negu kaimiškai?

Akivaizdu, kad konkurso sąlygos pritaikytos konkrečiam asmeniui. Tai labai aiškiai supranta ir daugelis rajono gyventojų. Tik štai kas tą korupciją rajone dengia ir kas pagaliau nutrauks rajono valdžios savivalę?

Konkursų sąlygas galima peržiūrėti internete, o kas mieliau skaito ant popieriaus, nors ir gailėdami ploto, pateikiame akivaizdžius korupcijos įrodymus – spausdiname dalį abiejų konkursų sąlygų (žr. laikraštyje).

 Ieškote darbo? Dalyvaukite konkurse!

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 

 
Reklaminis skydelis