Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2848
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13035
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89065
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kaltanėnuose oficialiai atidaryta „Viada“ degalinė

2018 m. gruodžio 1 d., šeštadienis Nr.89 (1813)

Buvo šiek tiek liūdna, kai prieš porą metų Kaltanėnų miestelyje užsidarė degalinė. Ir ne todėl, kad gyvendamas Švenčionėliuose negalėčiau čia užsipilti kuro, o todėl, kad kiekvienas užsidaręs objektas tarsi garsinė sirena signalizuoja apie tuštėjimą. Vasarą teko stebėti įdomų procesą. Pravažiuoju pro buvusią degalinę vieną kartą, matau, kaip pradedami griauti buvę įrenginiai. Matydamas tokį vaizdą pagalvojau, kad jau galutinai dedamas taškas ir čia niekad nebus degalinės, bet po neilgo laiko – jau džiugesnis vaizdelis – prasideda atstatymas. O vieną dieną ir reklaminiai stendai sušvito!

Degalinė Kaltanėnuose lyg mistinis paukštis feniksas pakilo naujam gyvenimui ir aplinkinių žmonių džiaugsmui, juk jiems nereikės benzino, dyzelino ar buitinių dujų važiuoti į Švenčionėlius. Tai aktualu ne tik Kaltanėnų, bet ir Labanoro seniūnijų gyventojams. Iš pradžių degalinės operatorius glaudėsi vagonėlyje, o po to operatyviai ir modernus, jaukus degalinės pastatas buvo pastatytas.

Oficialus „Viada“ degalinių tinklo Kaltanėnų miestelyje degalinės atidarymas, į kurį suvažiavo ne tik „Viados“ vadovai ir pagrindinis investuotojas, bet ir Švenčionių r. meras, Kaltanėnų ir Labanoro seniūnai bei kiti, įvyko lapkričio 28 d.

Iš tiesų malonu, kai vyksta atgimimas, atsinaujinimas, kai verslas galvoja ne tik apie pelną, bet ir socialinius aspektus. Taip, bent iš pradžių tikėtis, kad Kaltanėnų degalinė taps pelninga, matyt, būtų naivu, ypač žiemos metu. Vasarą, taip, tokia tikimybė yra, nes Kaltanėnuose susibėga net 4 keliai: į Uteną, Švenčionis, Ignaliną, Molėtus, o degalinė – čia pat. Juolab, kad dabar čia ir skanios kavos galima atsigerti, ir išalkus dešrainį ar net du galima sukirsti, svarbu ir tai, kad atsidariusi degalinė – tai naujos darbo vietos, kurių provincijoje, oi, kaip trūksta, bet grįžkime prie degalinės atidarymo ceremonijos.

Kaip ir pridera, pirmasis žodį tarė UAV „Viada“ generalinis direktorius Linas Vytautas Karlavičius:

- Noriu pasidžiaugti, kad šiandieną oficialiai atidaroma Kaltanėnų degalinė yra 123 mūsų degalinių tinkle. Labai gražus skaičius – 123, o šis skaičius reiškia, kad tai yra didžiausias degalinių tinklas Lietuvoje. Galim pasigirti, kad plečiamės ir nuo 2017 m. pradžios atidaryta 13 degalinių. Bet ir ateityje negalvojam sustoti. Kalbant apie šią degalinę galima pasakyti, kad ji jau turi savo istoriją – priklausė „Vaikarai“, po to „Luktarnai“ ir galiausiai „Viadai“. 2016 m. dėl prekybos pokyčių ši degalinė buvo uždaryta. Per tą laiką buvo renovuotos degalinės Švenčionyse, Švenčionėliuose. Šiais metais mūsų pagrindiniam investuotojui kilo mintis, kad turim ne vien pelno siekti, bet turim padaryti ir kai ką socialiai gero, kažkada tikintis ir grąžos. Taip ir gimė idėja prikelti šią degalinę, kur žmonės galės ne tik kuro įsipilti, bet čia atsiras ir socialinė erdvė, kur žmonės galės susitikti, palikti automobilį, išgerti kavos, užkąsti skanaus maisto. Kad tai būtų miela vieta susitikti. Ką ir sako mūsų pagrindinė UAB „Viada“ misija – maloni kelionė kartu. Noriu padėkoti komandai, kuri dirbo čia, įdėjo daug darbo, kad šis visiškai naujas projektas būtų įgyvendintas.

Jau tapo tradicija naujus pastatus pašventinti. Šią misiją atliko Kaltanėnų klebonas dr. Valdas Girdžiušas.

- Visada malonu kažką atidaryti, pradėt negu užbaigt. Tai du nepalyginami jausmai. Svarbu ir žmonės, kurie čia vadovaus ir čia dirbs. Nuo to labai daug priklausys, ar čia bus žmonių susitikimo vieta, - prieš pakviesdamas bendrai maldai sakė klebonas valdas Girdžiušas.

Prie rajono mero sveikinimų prisidėjo ir Kaltanėnų ir Labanoro seniūnų, Tomo Rokičkio ir Vinco Jusio bei Kaltanėnų miestelio bendruomenės pirmininko Algirdo Breidoko padėkos ir palinkėjimai. Norėčiau pacituoti pastarojo žodžius: „Sakote, kad 123 degalinė. Mums, čia gyvenantiems, nelabai rūpi kelinta čia degalinė. Svarbiausia, kad jinai yra čia.“

Pagrindinis investuotojas Ivanas Paleičikas, kalbėdamas pabrėžė, kad ne viskas yra pinigai:

- Malonu, kai gali susitikti su žmonėmis, padaryti kažką gero jiems. Taip buvo nuspręsta atgaivinti šią degalinę. Nors mes gerai supratome, kad gaivindami Kaltanėnų degalinę atimame iš kitų savo degalinių. Aš tikiuosi, kad ši degalinė, stovinti šalia kelių sankryžos, taps ir susitikimų vieta. Juolab, kad vasarą plėsime infrastruktūrą. Ir mums bus malonu, kad ir mes kažkiek prisidėjome prie šito krašto gerovės.

Apie pasikeitusias sąlygas tiek darbuotojams, tiek pirkėjams kalbėjo UAB „Viada“ Plėtros ir eksploatacijos direktorius, gen. direktoriaus pavaduotojas Remigijus Grigaliūnas:

- Mes stengsimės, kad čia būtų žmonių, kad čia jie jaustųsi kaip namuose. Kad žmonės sakytų: „Čia ne „Viada“ degalinė, o mūsų, Kaltanėnų, degalinė.“ Toks yra mūsų siekis, - sakė gerb. Remigijus Grigaliūnas, o kiek vėliau su juo, interjero architekte Ieva Mažėlyte ir projektų vadovu Aloyzu Andrijausku kalbėjomės ne tik apie statybos subtilumus, bet ir dizainą, kuris svarbus norint sukurti jaukią atmosferą ne tik dirbantiems, o tiksliau – dirbančioms, nes, mano žiniomis, bent jau pradžioje dirbs tik operatorės moterys, bet ir užsukantiems ne tik kuro įsipilti, bet ir kavos atsigerti, numalšinti alkį pyragaičiu. Ir kad tai atsirastų, taip pat padarytos solidžios investicijos, kurios galbūt ir ne taip greitai atsipirks, bet smagu, kai iš bet kurios pusės link Kaltanėnų važiuotum, iš tolo matai šviečiančias „Viada“ degalinės šviesas.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis