Mes turime 341 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1669
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17870
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93900
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Patvirtinti paramos dydžiai

2018 m. gruodžio 1 d., šeštadienis Nr.89 (1813)

Atsietoji pereinamojo laikotarpio nacionalinės paramos išmoka už baltyminius augalus yra 23,40 Eur už ha. Pereinamojo laikotarpio nacionalinės paramos specialioji išmoka už bulius – 212 Eur už vnt., išmoka už karves žindenes ir telyčias – 111 Eur už vnt., išmoka už ėriavedes – 3,10 Eur už vnt. Šie nacionalinės paramos dydžiai nustatyti išlaikant ankstesniais metais skirtos paramos lygį.

Atkreiptinas dėmesys į tai, kad atsietoji pereinamojo laikotarpio nacionalinė parama gali pereiti  valdos paveldėtojui ar perėmėjui. Ji mokama už atskaitos laikotarpiu paramos teikimo reikalavimus atitikusį plotą perimtoje ar paveldėtoje žemės ūkio valdoje.

Paramos sumą kiekvienam pareiškėjui ar ūkinių gyvūnų laikytojui apskaičiuos ir išmokės Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos. Patiems pareiškėjams niekur kreiptis nereikia.

Paramą numatoma pradėti mokėti pirmoje gruodžio mėn. pusėje ir iki metų pabaigos planuojama išmokėti visą numatytąją sumą.

Iš viso šiemet šalies žemdirbių pajamoms palaikyti skirta 28,6 mln. Eur pereinamojo laikotarpio nacionalinės paramos. Ji mokama už pieną, gyvulius ir pasėlius. Daugiausiai (apie 50 proc. visos sumos) skirta pienininkystės sektoriui, t. y. atsietosioms išmokoms už parduotą pieną. Minėtam sektoriui skirta didžiausia galima pereinamojo laikotarpio nacionalinės paramos suma.

ŽŪM inf.

 
Reklaminis skydelis