Mes turime 269 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4611
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23155
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70481
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pagerbtos palaimintojo Teofiliaus Matulionio relikvijos

2018 m. lapkričio 28 d., trečiadienis Nr.88 (1812)

Praeitą savaitę jau rašėme, kad iš Kaišiadorių į Švenčionių ir Švenčionėlių bažnyčias buvo atvežtos palaimintojo vyskupo Teofiliaus Matulionio relikvijos.

Relikvijos krikščioniškajame tikėjime užima garbingą vietą ir malonu, kad ir į mūsų bažnyčias jos atkeliavo. Kaip jau rašėme, Švenčionėlių bažnyčioje dabar jau yra šventojo Kazimiero ir palaimintųjų Jurgio Matulaičio ir Teofiliaus Matulionio relikvijos, kurios buvo pristatytos tikintiesiems ir pagerbtos per sekmadienį vykusias šv. Mišias. Jau į pirmas 9-tos valandos šv. Mišias atėję tikintieji pamatė ant altoriaus garbingai išstatytas visas tris relikvijas.

- Šiandien pas mus ypatingos šv. Mišios. Matome ant altoriaus tris relikvijas, kurios yra mūsų parapijos nuosavybė. Tai švento Kazimiero ir palaimintųjų Jurgio Matulaičio ir Teofiliaus Matulionio relikvijos. Aš ir su tuo arnotu, su kuriuo buvau iškilmėse, kai Teofilius Matulionis buvo paskelbtas palaimintuoju. Todėl šiandien turime progą pasimelsti į šventąjį ir palaimintuosius. Ne kiekviena bažnyčia gali pasidžiaugti toliais gražiais dalykais. Ir toliau kurkime savo bendruomenę, statykime Dievo karalystę mūsų namuose, mūsų parapijoje, kad laimingi būdami žemėje susitiktume danguje, - šiais žodžiais, pradėdamas šv. Mišių aukojimą, kreipėsi į tikinčiuosius Švenčionėlių parapijos klebonas Raimundas Macidulskas.

Šv. Mišių metu buvo kalbama palaimintojo Matulionio litanija, o tikintieji, prisiliesdami prie palaimintojo Teofiliaus Matulionio relikvijos, kurią laikė klebonas Raimundas Macidulskas, galėjo ją pagarbinti. Kai paėmęs į rankas relikviją klebonas Raimundas Macidulskas išėjo į priekį, negalvojau, kad tiek tikinčiųjų panorės pagarbinti relikviją savo prisilietimu. Ko gero, ir pats kunigas Raimundas to nesitikėjo, nes eilė išsirikiavo per visą bažnyčią. Kaip vėliau kunigas Raimundas Macidulskas sakė, tuo momentu, kai žmonės lietė relikviją, per kūną tiesiog šiurpuliukai bėgiojo.

Pirmas žingsnis, pagerbiant didžiulį dvasinį turtą – turimas Švenčionėlių bažnyčioje net tris relikvijas – žengtas. Gal bus žengtas ir antras – visos trys relikvijos pastatytos ar pakabintos garbingoje vietoje, kad parapijiečiai su pasididžiavimu galėtų pasakyti: „Mūsų bažnyčioje yra net trys relikvijos“.

Palaimintojo Teofiliaus Matulionio relikvijos buvo pagerbtos ir Švenčionių bažnyčioje. Tiesa, dauguma švenčioniškių kažkaip nepanoro prieiti iš arčiau apžiūrėti relikvijos, pasiimti atminimui paveikslėlio su vyskupo ir kankinio Teofiliaus Matulionio beatifikacijos malda, kuri baigiasi žodžiais: „Per vyskupo Teofiliaus užtarimą suteik mums malonių, kurių su pasitikėjimu tavęs prašome.“

Algis JAKŠTAS