Mes turime 361 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1500
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11687
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87717
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Replika. Iš didelio rašto išėjo iš krašto

2018 m. lapkričio 24 d., šeštadienis Nr.87 (1811)

Jau ne pirmus metus tarp Švenčionių ir Švenčionėlių, buvusio sąvartyno vietoje, veikia ne tik dumblo, bet ir stambiagabaričių ir pavojingų atliekų aikštelė, kur galima priduoti ne tik sugedusį televizorių ar kitą jau nereikalingą buitinį prietaisą, baldus ar net 4 lengvojo automobilio padangas, tereikia tik turėti asmens dokumentą. Tiesa, mažiau informuotam žmogui ne taip lengva tas aikšteles surasti. Ilgą laiką net jokio ženklo nebuvo, o prieš kurį laiką, žiūriu, pastatytas ženklas „Pramoninė zona“. Va čia tai bent, pagalvojau, gal jau ir gamyklą naują suspėjo pastatyti? Nutariau užsukti.

Dideliam nusivylimui teradau tik tas pačias aikšteles ir duobėtą kelią. Štai ir kyla klausimas, negi negalima pastatyti normalaus informacinio ženklo, ant kurio visiems suprantama (bent kol kas) lietuvių kalba būtų parašyta, kokios aikštelės yra už 800 metrų. Ar ne todėl, kad trūksta normalios, suprantamos informacijos, pakelėse mėtosi išmestos net automobilių padangos, žinoma, prie kiekvieno nesusipratėlio pareigūno nepastatysi, bet... Reikia žmoniškos informacijos ir bent kartą per mėnesį palyginti kelią, duobes užpilti, o pasižiūrėjus į pastatytą ženklą, beje, po skundų, pagalvoji, kad iš didelio rašto išėjo iš krašto. Juolab, kad pavyzdžių toli ieškoti nereikia – kaimynai Ignalinoje normalius ženklus su informacija pasistatė.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis