Mes turime 479 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3694
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28824
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76150
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Aklas valdžios troškimas

2012 m. kovo 14 d., trečiadienis Nr.21 (1164)

Vasario 28 dieną patvirtintas 2012-2014 metų Švenčionių rajono strateginės veiklos planas su jo programomis ir svarbiausias metų dokumentas – 2012 metų rajono savivaldybės biudžetas. Džiaugiamės, kad rajono savivaldybės biudžeto pajamų ir išlaidų plane 2012 metams numatyta 20 tūkstančių litų Jaunimo politikos įgyvendinimui Švenčionių rajone.

Jau šią savaitę rajono savivaldybės Jaunimo reikalų taryba, remdamasi vykdytų Švenčionių rajono jaunimo apklausų rezultatais, aptars ir paruoš lėšų panaudojimo aprašą. Vertinant, visų devynių biudžeto programų sumažėjusias pajamas ir išlaidas, bus svarstomas kuo efektyvesnis lėšų panaudojimas, skatinant jaunimo organizacijas vykdyti projektinę veiklą, planuojant jaunimo organizacijų, su jaunimu dirbančių organizacijų atstovų mokymus ir konsultavimą, jaunimo užimtumo plėtimui, tarptautinio jaunimo forumo organizavimui, jaunimo politikos tobulinimui ir inovacijoms. Iniciatyvų, idėjų daug.

Šias metais vertinta 2008-2011 metų jaunimo dalyvavimas, parama jaunimui, jaunimo neformalus ugdymas, jaunimo mokymai ir konsultavimas, informavimas, tarpžinybiškumas, tarpsektoriškumas, jaunimo politikos integralumas, jaunimo tobulinimas ir inovacijos, tarptautiniai ryšiai ir bendradarbiavimas. Išvada viena - Jaunimo politikos įgyvendinimas Švenčionių rajone pradėtas vykdyti... tik 2011 metais.

Rajono savivaldybė rūpinasi savo krašto jaunimu. Aišku, tai darė ir anksčiau. Vilčių ir investicijų dėta daug, nes mokymai, seminarai, komandiruotės, žmogui turinčiam gebėjimų tinkamai įsisavinti gautą informaciją bei taikyti praktikoje, visada naudingi. O kaip nebūtų gaila vien tik dalyvavimas mokymuose ir seminaruose negarantavo jaunimo reikalų „pradininkui“ savaiminio tobulėjimo bei pažangos. Tarybos nario Kęstučio Savicko neveiksnumas ir rajono savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos pirmininko pareigose, jas einant nesugebėjusio sukviesti nei vieno pasitarimo ar posėdžio, leidžia teigti, kad pasitikėjimas ir žmoniškųjų išteklių investicija į Kęstutį Savicką tikrai nepasiteisino, o jo sukurtas ramaus ir uždaro būdo žmogaus įvaizdis – klaidingas, nes tai tik visiškas kompetencijos nebuvimas.

Būtų daug paprasčiau dirbti, jei anksčiau dirbęs Kęstutis Savickas būtų palikęs informaciją, užtikrinančią jaunimo politikos mūsų rajone įgyvendinimo tęstinumą. Jokių segtuvų, dokumentų, sprendimų projektų, patvirtinančių 6 metų darbą formuojant jaunimo politiką ir reikalingų šiais metais Jaunimo reikalų departamento užsakymu Viešosios politikos ir valdybos instituto vykdytam Jaunimo politikos įgyvendinimo Švenčionių rajono savivaldybėje vertinimui. Ne be reikalo „beraščiu“ paskutiniame posėdyje pavadinto jaunimo politikos Švenčionių rajone „pradininko“ komandiruočių dokumentai nedavė naudos nei vertinimui, nei jaunimo politikos įgyvendinimui mūsų rajone.

Idėjas ir nuopelnus prisiskyrusio Kęstučio Savicko tikrasis indėlis kelia daug abejonių, o pastarieji darbai tik įrodo apie akivaizdų valdžios troškimą.

Inga VARNIENĖ
Mero patarėja