Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5743
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19603
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91960
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Atsargiai - Švenčionėlių gatvėmis skrieja tanketes

2018 m. lapkričio 10 d., šeštadienis Nr.83 (1807)

Sekmadienį prasidėjus dviejų savaičių tarptautinėms karinėms pratyboms „Geležinis vilkas“, visą savaitę Švenčionėlius drebino sunkiosios technikos kolonos, lydimos karo policijos mašinų su sirenomis ir švyturėliais.  Reikia būti atsargiems – karinė technika juda dideliu greičiu.

Pratybų metu Lietuvos keliais juda apie tūkstantis vienetų įvairios karinės technikos. Pratybos apima ne tik karines vietoves, bet ir civilines teritorijas bei jų apylinkes. Tarp jų pateko ir Švenčionėliai. Šį pusmetį tai didžiausios pratybos, kuriose veikiama kartu su sąjungininkais. Pratybų metu vykdomi kovinės technikos žygiai iš dislokacijos vietų į susitelkimo rajonus ir operacijų vietoves. Iš viso pratybose dalyvauja apie 3,5 tūkst. karių iš Vokietijos, Belgijos, Čekijos, Nyderlandų, Norvegijos Liuksemburgo, Didžiosios Britanijos, Estijos, Italijos, JAV, Kanados, Slovėnijos ir Ukrainos.

Dalis pratybose dalyvaujančių kareivių apsistojo ir netoli Švenčionėlių, Augustave.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis