Mes turime 375 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2009
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18210
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94240
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. lapkričio 10 d., šeštadienis Nr.83 (1807)

Vagystės

Spalio 23 d. gautas UAB „Stiliaus namai“ pareiškimas, kad Bažnyčios g., Švenčionių mieste įsibrauta į antro aukšto įrengiamas patalpas, iš kur pavogta interneto modemas ir vaizdo įrašymo įrenginys su kietuoju disku. Bendra nuostolis 297,59 euro. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Spalio 27 gautas UAB „Žeista“ pareiškimas, jog Augustavo k., Švenčionių r. iš statybinių vagonėlių pavogti darbo įrankiai. Bendrovei padaryta žala sudaro 596 eurus. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Lapkričio 3 d. gautas pareiškimas, kad Bajorų k., Švenčionių r., išlaužus ūkinio pastato pakeliamus vartus pavogtas traktorius-žoliapjovė ir valties variklis. Nuostolis 3800 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Kankino šunį

Spalio 23 d. 13.25 val. gautas pranešimas, kad Šaulių g., Pabradės mieste gyventoja kankina šunį, neduoda ėsti, šuo pririštas prie medžio, neturi būdos. Patikrinus, nustatyta, kad šuo iš tikrųjų laikomas lauke, grandine pririštas prie medžio. Dėl netaisyklingai užrištos grandinės, esant lietingam orui, šuo negali pasislėpti nuo nepalankių oro sąlygų. Šuo nustatyta tvarka neskiepytas. Šuns šeimininkui surašytas nutarimas dėl administracinio nusižengimo, jam paskirta bauda, pareigūnų akivaizdoje šeimininkas  buvo priverstas sutvarkyti šuns grandinę.

 

Smurtas šeimose

Spalio 24 d. gautas Vilniaus apskrities Vaiko teisių apaugos skyriaus raštas, kad moteris, gyvenanti Adutiškio g., Švenčionių m., galimai panaudojo fizinį bei psichologinį smurtą dukros atžvilgiu. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Lapkričio 5 d. apie 17.43 val. gautas pranešimas apie smurtaujantį vyrą Dotenėnų k., Švenčionių r. Atvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad sutuoktinis trenkė savo žmonai, kuriai nustatytas 2,09 prom. girtumas, su pagaliu ir pasišalino iš namų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje.

 

Nuolat vairuoja neblaivus, o teismo sprendimo nevykdo

Spalio 24 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl teismo sprendimo nevykdymo, kur Švenčionėlių m., Žemutinės g. gyventojas vairavo transporto priemonę, būdamas neblaivus, kai nustatyta 1,21 prom. girtumas ir 2017-06-23 teismo sprendimu atimta teisė vairuoti transporto priemonę 2 metus. Šiuo atveju pažeidėjo už teismo sprendimo nevykdymą laukia griežta bausmė.

 

Į gimnaziją – su plieniniu žirgu be technikinės apžiūros, draudimo ir teisių

Spalio 26 d. 09.05 val. gauta informacija, kad Pabradės mieste, prie Ryto gimnazijos aikštelėje stovi motociklas, kuriuo atvažiavo 9 klasės mokinys, kuris neturi vairuotojo pažymėjimo, motociklas be tech. apžiūros ir be draudimo. Informacija pasitvirtino, transporto priemonė perduota moksleivio motinai, pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena.

 

Problemos dėl alkoholio

Spalio 27 d. 21.24 val. gautas pranešimas, jog Čerėnų k., Švenčionių r. sužaloti du žmonės, vienas jų be sąmonės, kitas su pjautinėmis žaizdomis. Policiją kvietė kaimynai. Atvykus į įvykio vietą, paaiškėjo, kad jaunuolis ranka trenkė į stiklą ir susipjaustė rankos plaštaką, GMP brigada išvežė į Santariškių ligoninę, kitas jaunuolis gulėjo lovoje galimai apsinuodijęs alkoholiu, jis taip pat su kita GMP brigada išvežtas į Santariškių ligoninę. Pranešta jaunuolio motinai.

Spalio 27 d. 21.55 val. gautas pranešimas iš Stanislavavo k., Švenčionių r. Vyras pranešė, kad prieš kelias minutes jį užpuolė keli nepažįstami asmenys. Policija atvyko per 8 minutes. Atvykus pareigūnus pasitiko neblaivus vyras, kuris  paaiškino, kad jį užpuolė į jo kiemą atvykę su automobiliu Audi septyni asmenys, kurių jis nepažįsta. Patikrinus blaivumą šiam piliečiui nustatytas 2,87 prom. girtumas. Apklausus jo šeimos narius ir kaimynus, paaiškėjo, jog jokia mašina nebuvo atvažiavusi ir jokių pašalinių žmonių kieme nebuvo. Policiją kvietusiam neblaiviam vyrui surašytas AN protokolas dėl girto pasirodymo viešoje vietoje ir už specialiųjų tarnybų iškvietimą, žinant, kad pagalba nereikalinga. Šis nusižengimas užtraukia baudą nuo dviejų šimtų iki dviejų tūkstančių eurų.

Lapkričio 2 d. 20.03 val. Senos Pašaminės k., Švenčionių r. sustabdytas automobilis Mitsubischi Carisma, kurį vairavo neturintis vairuotojo pažymėjimo ir neblaivus pilietis, jam nustatyta 3,39 prom. girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Lapkričio 4 d. apie 12.15 val. Bažnyčios g., Labanoro mstl., Švenčionių r. sustabdytas automobilis VW Golf, kurio vairuotojui nustatytas 1,70 prom. girtumas. Jis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Lapkričio 4 d. 19.45 val. Vilnius-Zarasai kelyje ties Katelninkų k., automobilį VW Golf vairavo, neturintis vairuotojo pažymėjimo ir neblaivus vyras, jam nustatytas 2,46 prom. girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Naminukė

Spalio 28 d. apie 11.20 val. Aukštagirio girininkijos miško masyve aptiktas aparatas naminei degtinei gaminti ir apie 800 litrų raugo. Raugas sunaikintas vietoje. Įvykio vietoje sulaikytas besirengiantis gaminti naminę degtinę pilietis, gyvenantis Bajorėlių g. Pabradės mieste. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Spalio 30 d. 14.30 val. Vasarvietės gatvėje, Pabradės mieste patikrinimo metu pas pilietį aptiktas 0,5 l talpos plastikinis butelis, pripildytas bespalvio skysčio, turinčio alkoholio kvapą. Pradėta AN bylos teisena.

 

Rado pakelį cigarečių

Lapkričio 1 d. 16.27 val. Karkažiškės k., Švenčionių r. patikrinimo metu vyras turėjo pakelį cigarečių „Fest“ su Baltarusijos Respublikos skiriamaisiais ženklais. Vyrui surašytas AN protokolas.

Lapkričio 2 d. 10.15 val. Karkažiškės k., Švenčionių r. patikrinimo metu pilietis turėjo pakelį cigarečių „Fest“ su Baltarusijos respublikos skiriamaisiais ženklais. Jam surašytas AN protokolas.

 

Kaukėtų penketo užpuolimas

Lapkričio 2 d. 20.30 val. gautas pranešimas , kad netoli geležinkelio stotelės du piliečiai važiavo automobiliu Subaru Justy ir pamatė, kad kelias užblokuotas (ant kelio gulėjo medžiai). Kai jie sustabdė automobilį, prie jų automobilio iš galo privažiavo visureigis iš kurio išlipę penki kaukėti vyrai juos sumušė ir atėmė modemą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Pasiklydusi grybautoja po intensyvių paieškų surasta su pilnais krepšiais grybų

Lapkričio 2 d. 18.00 val. iš BPC gautas pranešimas, kad Pažeimenės k., Pabradės sen., Švenčionių r. miške pasiklydo grybautoja, kuri atvyko iš ryto traukiniu iš Vilniaus į mišką grybauti. Moters amžius 78 metai. Visą dieną moteris grybavo ir pasiklydo. Tuoj pat buvo organizuotos policijos pajėgos moters paieškai. Ryšys buvo palaikomas su moterimi telefonu, bet moteris nestovėjo vietoje, nuolat judėjo, todėl sunku buvo nustatyti jos buvimo vietą. Ryšiui nutrūkus, buvo pasitelktos didesnės pajėgos. Visą naktį iki 5 val. ryto dirbo 3 Švenčionių r. PK policijos ekipažai, vėliau  prisijungė dar du ir vienas Vilniaus miesto policijos ekipažas, 15 Lietuvos kariuomenės karių ir girininkijos darbuotojai.   Iš viso paieškoje dalyvavo 35 žmonės. Ryte pradėtas „šukuoti“ Žeimenos ir Pažeimenės miško masyvas. Moteris buvo surasta apie 12 val. girininkijos darbuotojų pagalba su pilnais krepšiais grybų. Atkakli grybautoja, nors ir klaidžiojo visą naktį miške, bet krepšių su grybais neišleido iš rankų. Pareigūnus nustebino neįprastas moters prašymas, ji paprašė cigaretės ir tuoj pat užsirūkė. Medikai, apžiūrėję nukentėjusiąją, rimtų sveikatos sutrikimų nekonstatavo.

Dar kartą įspėjame gyventojus, kad šiuo metu nelabai tinkamas metas eiti į mišką, kadangi saulės nėra, anksti temsta, todėl sunku orientuotis nelabai žinomoje teritorijoje. O jei vis gi einate į mišką, visada pasiimti su savimi pilnai pakrautą mobilaus ryšio telefoną, pasiklydus išeiti į kokį nors kelią, kad tokiu būdu lengviau būtų pasiklydusį rasti ieškantiesiems, jokiu būdu nesisėsti pailsėti, nes galite pavargę užsnūsti, o miške šalta , drėgna ir žmogus gali sušalti.

 

Nuo 2018-10-22 iki 2018-11-04 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 151 informacinis pranešimas. Pradėta 11 ikiteisminių tyrimų.

 

Vilniaus AVPK Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis