Mes turime 401 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5116
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21317
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97347
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pašaminės bibliotekos skaitytojus aplankė „Linksmorijų“ autorė

2018 m. spalio 17 d., trečiadienis Nr.77 (1801)

Su jaunąja rašytoja Inga Kanišauske mūsų laikraščio skaitytojus supažindinome dar vasarą, kai Švenčionėlių bibliotekos kiemelyje „Pelėdos dvaras“ vyko jos pirmosios vaikiškos knygelės „Linksmorijos“ pristatymas ir kūrybinės dirbtuvėlės vaikams. Inga kartu su trejų metukų dukrele Tėja vasarą smagiai leido Švenčionėliuose pas močiutę ir daug keliavo po mūsų ir kaimyninių rajonų bibliotekas. Jos nuoširdžios, smagios istorijos apie neįtikėtinų personažų gyvenimą ir nuotykius greitai įtraukia į fantazijų šalį ir mažuosius skaitytojus, ir suaugusius. O kiek džiaugsmo visiems, kai vaikučių rankose kartono gabaliukai tampa spalvingomis sraigėmis ir papuošia gėrimo šiaudelius.

Šeštadienį susitikimas su rašytoja Inga, jos knygelės pristatymas ir kūrybinės dirbtuvėlės vyko Pašaminės bibliotekoje. Jaukioje aplinkoje mažieji skaitytojai noriai kūrė darbelius, klausėsi Ingos pasakojimų, klausinėjo ir dalinosi savo pastebėjimais. Vienos iš mergaičių Augustės auksaspalviai plaukai, supinti į storą ir ilgą kasą, net tapo pretekstu Ingai paskaityti vieną iš savo linksmorijų (jeigu kas dar nežino, tai Ingos sukurtas naujadaras iš dviejų žodžių: linksmos istorijos) – „Stebuklingos kasos“.

Vaišinomės nuostabiais Pašaminės bibliotekininkės Loretos Jusienės namie keptais saldumynais-gardumynais, gėrėme kvapnią arbatą, klausėmės smagių Ingos pasakojimų ir gėrėjomis auksaspalviu ir saulėtu rudeniu. Jaunieji skaitytojai, susirinkę Pašaminės bibliotekoje, pasidalino su autore ir savo istorijomis bei smagiais nutikimais. Ingos Kanišauskės knygelės personažų gyvenimas greitai įtraukia, todėl Pašaminės bibliotekininkė Loreta Jusienė artimiausiu metu planuoja surengti „Linksmorijų“ garsinius skaitymus, juk knygutė bibliotekai padovanota, o kai kurie vaikai ją ir įsigijo, juolab,kad buvo puiki proga gauti ir autografą.

Rašytoja pakvietė norinčius draugauti „facebook‘e“, apsilankyti jos tinklaraštyje tuo pačiu pavadinimu kaip ir knygelė, kuris jau pildosi naujomis istorijomis, o pati Inga Kanišauskė jau brandina antrąją knygelę.

Na, ir jos kelionės su linksmorijomis po bibliotekas dar tęsiasi – artimiausiu metu vyks susitikimai su skaitytojais Adutiškyje ir Milkuškose.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis