Mes turime 325 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4822
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15009
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91039
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2012 m. kovo 10 d., šeštadienis Nr.20 (1163)

Magūnuose trys neblaivūs asmenys sudegino parduotuvę

Antradienį, kovo 6 d., vakare Magūnų kaime, Švenčionių r., parduotuvėje kilo gaisras, kurio metu sudegė pastatas. Įtariamas padegimas. Nuostolis - 180 tūkst. litų.

Įtariamieji neblaivūs 31 metų M.K. (1,6 prom. alkoholio) , 21 metų A.K. (2,62 prom. alkoholio) ir 19 metų (2,78 prom. alkoholio) pristatyti į Švenčionių rajono policijos komisariatą.

 

Avarijoje žuvo pasienietis

Šių metų kovo 5 d. apie 18 val. 45 min. kelyje Vilnius – Švenčionys – Zarasai, 59-ajame km, susidūrė nuosavas automobilis „Jeep Grand Cherokee“, vairuojamas vykstančio į tarnybą uniformuoto VSAT prie LR VRM Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos Sargybų skyriaus vyr. pasieniečio A.R., gim. 1980 m., ir autobusas „Setra S215UL“, vairuojamas R.K., gim. 1955 m.

Eismo įvykio metu žuvo „Jeep“ keleivis VSAT prie LR VRM Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos Sargybų skyriaus pasienietis R.D., gim. 1987 m., o vairuotojas ir kartu važiavę to paties skyriaus pasieniečiai L.L., gim. 1987 m., ir L.R., gim. 1983 m. dėl sužalojimų paguldyti į ligoninę. Visi uniformuoti pareigūnai vyko į tarnybą. Įvykis tiriamas.

 

Krepšiuose – kontrabandinės cigaretės

Vykdydami teisėtvarkos pažeidimų, susijusių su nelegaliu alkoholiu, kitomis nelegaliomis akcizinėmis prekėmis, ir nusikalstamų veikų užkardymą, šių metų kovo 6 d., Švenčionėlių mieste, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai sulaikė Ignalinos rajono gyventoją G.I., gim. 1973 m., kuris nešėsi du pilnai prikrautus sportinius krepšius. Patikrinę vyriškio nešulį, pareigūnai aptiko 700 pakelių cigarečių „Saint George“ su Rusijos Federacijos banderolėmis.

Paimtos cigaretės saugomos Vilniaus aps. VPK Švenčionių policijos komisariate.

Apie akcizais apmokestinamų prekių nelegalią apyvartą galite pranešti Vilniaus aps. VPK Švenčionių rajono policijos komisariato telefonais (8 387) 66402, 02, 112 arba pasitikėjimo telefonu (8 387) 66411.

 

Prieš pirkdamas dviratį, apsilankyk policijos registre ir įsitikink, kad jis nėra vogtas

Atšilus orams gatvėse pagausėja dviratininkų, tačiau taip pat pagausėja ir dviračių vagysčių. Dviračiai vagiami iš patalpų ir šaltuoju metų laiku, tačiau, atšilus, vagysčių skaičius neabejotinai padidėja.

Įsigijus dviratį užsirašykite jo numerį ir vagystės atveju, būtinai praneškite policijai apie vagystę, nurodydami dviračio numerį. Numeris bus suvestas į Ieškomų ir rastų numeruotų bei individualius požymius turinčių daiktų ir dokumentų registrą, kur jis bus viešai matomas.
Norint pranešti policijai, nebūtina vykti į policijos įstaigą, siūlome naudotis policijos portalu www.epolicija.lt. Pranešant per portalą prisistatykite (autorizuokitės) naudojant internetinę bankininkystę, ar kitas sistemas, tuomet galėsite gauti išsamią informaciją apie pranešimo nagrinėjimo eigą ir priimtus sprendimus.

Gyventojams, kurie planuoja įsigyti nenaujus dviračius, policija siūlo aktyviai naudotis specialiai sukurtu Ieškomų ir rastų numeruotų bei individualius požymius turinčių daiktų ir dokumentų registru, kurį rasite Policijos departamento prie VRM interneto svetainėje www.policija.lt skyriuje „Paieška policijos duomenų bazėse“. Įvedę dviračio numerį registre, matysite, ar jis nėra vogtas.

Atkreipiame dėmesį, kad į šį registrą suvedami ne tik dviračių, bet ir kitų vogtų daiktų numeriai pvz., mobilių telefonų, todėl šiame registre, prieš perkant naudotą daiktą, galima pasitikrinti ir kitus numeruotus ir galimai vogtus daiktus.

Policijos departamento interneto svetainės skyriuje „Patarimai“ taip pat galite rasti daugiau patarimų, kaip apsisaugoti nuo dviračių vagysčių.

 

Policininkai sveikino vairuotojas ir pėsčiąsias su tarptautine moterų diena

Kovo 8-ają, Tarptautinės moterų solidarumo dienos proga, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio pareigūnai ryte į rajono kelius išvyko su gėlėmis, kad galėtų pasveikinti moteris. Pareigūnai pavasarinius tulpių žiedus dovanojo ne tik pavyzdingoms vairuotojoms, bet ir per pėsčiųjų perėjas einančioms moterims. Pareigūnai pasveikino, palinkėjo geros šventės, padėkojo, kad jos laikosi kelių eismo taisyklių reikalavimų.

Pasveikintos vairuotojos ir pėsčiosios buvo maloniai nustebintos, nuoširdžiai dėkojo pareigūnams ir linkėjo ištvermės jų darbe.


Parengta pagal Švenčionių RPK ir PD informaciją

http://www.policija.lt/svencioniupk/
Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411

 

 
Reklaminis skydelis