Mes turime 183 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2830
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16829
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64155
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rugsėjis Švenčionių neįgaliųjų draugijai turtingas išvykų ir įvertinimų

2018 m. spalio 10 d., trečiadienis Nr.75 (1799)

Švenčionių rajono neįgaliųjų draugijoje veikia du meno kolektyvai: vokalinis ansamblis „Upelė“ (vadovas Rimantas Ankėnas) ir humoro grupė „Praeities aidai“ (vadovė Janina Demidova). Po šiltų ir saulėtų, nors ir greitai prabėgusių vasaros atostogų pradėjome daugiau repetuoti, koncertuoti ir aktyviau keliauti.

Rugsėjo 20 d. buvome pakviesti į Utenos krašto žmonių su negalia sąjungos renginį „Tradicinės kapelijų varžytuvės neįgaliųjų meno kolektyvams“, kuriame be mūsų dalyvavo kolektyvai iš Telšių, Širvintų, Kaišiadorių, Utenos rajonų. Renginys sulaukė labai daug dėmesio ir salėje vos tilpo visi atėję žiūrovai. Šventėje vyravo šilta ir jauki atmosfera, skambėjo linksma muzika ir visus lydėjo gera nuotaika. Smagiai pabendravome su kolektyvais iš kitų rajonų, pasidalinome įspūdžiais, pasidžiaugėme vieni kitais. Kiekvieno kolektyvo vadovai buvo apdovanoti padėkos raštais ir suvenyrais. Po pasirodymų pasivaišinome kareiviška koše ir karšta arbata.

Nepraėjo nė savaitė, o mes ir vėl leidomės į kelią: rugsėjo 25 d. vykome į Utenos miesto kultūros centrą dalyvauti koncerte-konkurse „Vilties paukštė“. Į šį renginį suvažiavo neįgaliųjų kolektyvai iš Visagino, Ignalinos, Utenos, Panevėžio, Kėdainių, Zarasų rajonų. Kaip ir kiekvienais metais, prieš šį renginį apima šioks toks nerimas ir jauduliukas, o šiemet ypač, nes buvo ir ypatinga proga – koncertas-konkursas buvo skirtas Lietuvos valstybės šimtmečiui paminėti. Skambėjo dainos apie Lietuvą, apie gamtos grožį, meilę gimtajam kraštui. Kiekvieną artistų pasirodymą lydėjo gausūs žiūrovų plojimai. Laikas prabėgo akimirksniu ir nepastebėjome, kad artėja įspūdingo renginio pabaiga. Kai komisijos nariai išėjo iš salės, kad pasitarę priimtų sprendimą dėl geriausio kolektyvo pasirodymo, be abejo jaudinomės. Šį kartą fortūna buvo mums maloninga – komisija geriausiu išrinko Švenčionių rajono neįgaliųjų draugijos vokalinį ansamblį „Upelė“. Kolektyvo vadovui R.Ankėnui buvo įteiktas Lietuvos neįgaliųjų draugijos prizas – specialiai „Vilties paukštės“ konkursui sukurta simboliška sparnus išskleidusio paukščio skulptūrėlė.

Labai džiugu, kad komisijos nariai įvertino mūsų pasirodymą, kad atitikome visus projekto reikalavimus, teisingai pasirinkome dainų repertuarą. Renginio pabaigoje vokalinis ansamblis „Upelė“ sudainavo nugalėtojų dainą.

Po apdovanojimų visi kolektyvai draugiškai pabendravo prie vaišių stalo ir išsiskirstė su gerais palinkėjimais vieni kitiems ir su puikia nuotaika bei pažadu vėl greitai susitikti.

Į namus grįžome pilni įspūdžių, patenkinti ir laimingi!

Teresa ŠPAKOVA

Švenčionių neįgaliųjų draugijos pirmininkė