Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2959
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13146
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89176
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

KATARAKTOS GYDYMO INFORMACINĖ PROGRAMA. Negydomos kataraktos pasekmė – prarastas regėjimas

2018 m. spalio 3 d., trečiadienis Nr.73 (1797)

Dažno iš mūsų šeimoje, giminėje ar draugų rate yra asmenenų sergančių katarakta. Susidūrus su šia liga iškyla nemažai klausimų: kas tai per liga, kokios susirgimo priežastys, kaip gydytis, kokios bus pasekmės jeigu ligos negydysime.

Katarakta – akies lęšiuko drumstėjimas. Tai viena didžiausių regėjimo netekimo priežasčių, kuri dažniausiai pasireiškia vyresnio amžiaus žmonėms, tačiau ši liga gali išsivystyti ir jauniems žmonėms dėl kitų akių ligų, traumų ar kenksmingo aplinkos poveikio.

 

Pagrindiniai simptomai

Pirmasis ligos požymis – silpstantis regėjimas. Sergantys katarakta skundžiasi, kad atsirado jautrumas šviesai, vaizdas tampa neryškus, tarsi žiūrint pro rūką ar nešvarius akinius. Katarakta trukdo užsiimti kasdienine veikla, tampa sunku vairuoti automobilį, įžiūrėti artimųjų veido bruožus ar daiktų kontūrus. Ligos pradinėse stadijose katarakta gali ir nesukelti rimtų regėjimo problemų, tačiau ligai progresuojant gali baigtis aklumu. Todėl pajutus pirmuosius ligos simptomus rekomenduojama pasikonsultuoti su gydytoju.

 

Šiuolaikiškas kataraktos gydymas

Kataraktos gydymui vaistų nėra, vienintelis efektyvus gydymas – operacija. Operacijos metu naujausios kartos fakoemulsifikatoriaus pagalba lęšiukas akies viduje yra susmulkinamas ultragarsu ir išsiurbiamas pro mažą pjūvį, į jo vietą įdedamas naujas dirbtinis lęšiukas. Operacija visiškai neskausminga, dažniausiai atliekama naudojant vietinę nejautrą, užtrunka apie 30 min., regėjimas pagerėja jau pirmosiomis dienomis po operacijos, tačiau galutiniam regėjimo atsistatymui gali prireikti ir keleto savaičių.

 

Svarbu nedelsti

Pastebėjus pirmuosius ligos požymius reikėtų ilgai nedelsti ir pasikonsultuoti su gydytoju. Dažnai žmonės, sužinoję apie ligą, mano, kad operaciją galima atidėti vėliasniam laikui, tačiau tai yra klaidingas mąstymas. Kataraktos operacija ir gydymas yra daug sėkmingesnis ligos pradinėje stadijoje, kol nėra labai ryškių pakitimų. Per ilgai laukiant liga progresuoja ir išsivysto vadinamoji perbrendusi katarakta, kuri gali nulemti antrinės glaukomos ar akies skausmų pasireiškimą. Tokiais atvejais kataraktos operacija būna techniškai sudėtinga, padidėja pooperacinių komplikacijų rizika, regėjimas atsistato per ilgesnį laikotarpį. Jeigu dėl antrinės glaukomos žūsta nervas – regėjimo susigrąžinti nebeįmanoma.


Operuoja gydytojai profesionalai

„Akių chirurgijos centre“ operacijas atlieka savo srities profesionalai – gydytojai Saulius Ačas, Algirdas Šidlauskas ir Vytautas Jašinskas. Tai aukščiausios kvalifikacijos specialistai, kurie nuolat gilina savo žinias, stažuojasi užsienyje. Šie gydytojai atliko ne vieną ypač sudėtingą akių operaciją, kas leido įgyti neįkainojamos patirties. Gydytojai pelnė pacientų pasitikėjimą – jų ypatingas dėmesys kiekvienam žmogui, noras kuo greičiau ir efektyviau padėti sergančiajam, neliko nepastebėtas. Jei katarakta, vargina jus ar jūsų artimuosius, nedelskite – patikėkite savo regos problemas šios srities profesionalams.

Visus, kuriems gydytojai diagnozavo kataraktą ir reikia atlikti operaciją, kviečiame į „Akių chirurgijos centrą“, esantį Savanorių pr. 66, Kaune.
Šiuolaikinė mikrochirurginė įranga, kokybiškos priemonės, profesionali patyrusių specialistų komanda padės pasiekti puikių rezultatų.
Registruokitės telefonu (8 37) 750 805. www.akiuchirurgija.lt
 

2018-10-03

 
Reklaminis skydelis