Mes turime 273 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:93
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25223
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72549
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kas įvertins želmenis?

2018 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis Nr.71 (1795)

Dar tik rugsėjo galas. Prisimindami pernykštį lietų ir potvynius daug kas nežinojo, kada šiemet sėti žiemkenčius. Tiesa, šiemet visi baiminosi ne drėgmės, o sausros, nes vasara dvelkiantys orai rudenį sulaikė lygiai trimis savaitėmis.

Tačiau gamta, atrodo, padarė savaip - javai sudygo, jų žalias jaukus kilimas jau susivėrė ir džiugina akį. Jeigu dabar palis, iki lapkričio gruodelio žiemkenčiai bus „lyg jūra“. Gal ir negerai, kad taip, nes žiemą ims ir iššus po sniegu, įsimes pelėsis...

Kažkada želmenyse ganydavo veršelius, avis ir taip vešlių želmenų problemą išspręsdavo. Dabar jų neturim, bet štai atskrido gulbės giesmininkės - žoliauja želmenyse, karpo sodrius lapelius. Nebijokite, jos daigų neišrauna, jų snapai aštrūs.

Jeigu niekas gulbėms netrukdys, jos čia bus ilgai. Patikėkite, ten, kur jos žoliauja, kitąmet javai augs „kaip mūras“, nes gulbės puikiai įvertino jų želmenis.

Selemonas PALTANAVIČIUS

2018-09-26