Mes turime 376 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2649
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18850
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94880
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

VSAT pertvarka ir optimizavimas

2012 m. kovo 7 d., trečiadienis Nr.19 (1162)

2010-ųjų metų pabaigoje VSAT vadovybės sprendimu įvyko Šiaulių rinktinės reorganizavimas ir šios rinktinės saugomas valstybės sienos ruožas su Latvija buvo priskirtas Pakrančių apsaugos ir Ignalinos rinktinėms.

Po pertvarkos Ignalinos rinktinės pasieniečiai saugojo 191,6 km išorinės valstybės sienos ruožą su Baltarusijos Respublika ir 142 km vidaus Europos Sąjungos sienos. Šis ruožas driekėsi nuo Zarasų rajone esančios trijų valstybių - Lietuvos, Latvijos ir Baltarusijos valstybių sienų sankirtos taško, vadinamo Liudvinavu, visa Rokiškio rajono pasienio riba ir baigėsi Biržų ir Rokiškio rajonų sandūroje.

Permainų vėjai atnešė dar vieną pertvarkos bangą ir nuo 2012 m. vasario 1 d. Ignalinos rinktinės saugomas valstybės sienos ruožas pailgėjo 124 km vidaus Europos Sąjungos sienos atkarpa ir 48 km išorinės sienos. Tai rezultatas sprendimo šiaurinėje Lietuvos dalyje rinktinės saugomą valstybės sienos ruožą nuo Biržų ir Rokiškio rajonų sandūros pratęsti iki Pasvalio ir Pakruojo rajonų savivaldybių administracinės ribos, o šalies pietryčiuose iki Švenčionių ir Vilniaus rajonų administracinės sandūros. Tokiu būdu Vilniaus rinktinės Pavoverės užkarda tapo Ignalinos rinktinės padaliniu.

Dabar Ignalinos rinktinės saugomas valstybės sienos ruožas yra 239 km su Baltarusijos Respublika ir 266 km - su Latvijos Respublika. Tai reiškia, kad šio VSAT padalinio veiklos plotas, o kartu ir nelegalios migracijos procesų kontrolė yra vykdoma visoje Panevėžio ir Utenos apskričių teritorijoje bei Švenčionių ir Ukmergės rajonuose, priklausančiuose Vilniaus apskrities administraciniam vienetui.

Ignalinos rinktinė apjungia ir koordinuoja penkių pasienio užkardų veiklą: Puškų (vadas Saulius Nekraševičius), Tverečiaus (vadas Rimas Stundžėnas), Adutiškio (vadas Andrejus Nikitinas), Švenčionių (vadas Artūras Jatulis) ir Pavoverės (vadas Algirdas Andrulionis).

Ignalinos rinktinės Štabe optimizavimo procesai vyko keliais etapais. Buvo apjungta po kelis skyrius į vieną, tokiu būdu neliko skyrių viršininkų pavaduotojų pareigybių, taip pat dalis pareigūnų paliko tarnybą išeidami į užtarnautą poilsį, buvo atsisakyta ir kitų darbuotojų paslaugų.

Apibendrinant įvykusius pertvarkos ir veiklos optimizavimo procesus visoje VSAT struktūroje, svarbu pažymėti, kad iškeltas uždavinys – racionaliai išdėstyti ir efektyviai panaudoti pasieniečių personalo išteklius, sumažinti administracijos pareigybių skaičių, taupyti lėšas bei mažinti valstybei priklausančio turto administravimo sąnaudas iš dalies buvo pasiektas.

Irena POŠIŪNAITĖ
VSAT Ignalinos rinktinės viešųjų ryšių specialistė

 

 
Reklaminis skydelis