Mes turime 415 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4997
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23541
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70867
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. rugsėjo 22 d., šeštadienis Nr.70 (1794)

Važinėjosi nepilnametis

Rugsėjo 12 d. gautas pranešimas, jog po Juodiškio kaimąvažinėja automobilis „VW Golf“, kurįvairuoja nepilnametis. Informacija pasitvirtino, automobilis ir nepilnametis grąžintas motinai. Dėl įvykio pradėta AN bylos teisena.

 

Sukčiai

Rugsėjo 13 d. pradėtas jau ne pirmas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, kai išTelemaxi.lt gyventojai, šiuo atveju Švenčioniųmiesto gyventoja, užsisako telefoną, perveda pinigus, o telefono negauna. Dėl Telemaxi.lt sukčiavimo pradėti ikiteisminiai tyrimai ne tik mūsųrajone, bet ir visoje Lietuvos teritorijoje, todėl priešužsisakydami prekę, būkite atidūs.

 

Agresyvus sutuoktinis sulaikytas

Rugsėjo 14 d. gautas pranešimas išŠvenčionėliųmiesto Lauko gatvės buto. Moteris pranešė, jog jos neblaivus sutuoktinis elgiasi agresyviai, konfliktuoja. Namuose yra mažamečiai vaikai. Pareigūnai atvyko per 4 minutes. Neblaivus vyras buvo pristatytas įkomisariatą, jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

 

Bandėpriduotisutuoktinį

Rugsėjo 16 d. gautas pranešimas, jog Vaikučiųkaime moterįsumušėsugyventinis. Nuvykus nurodytu adresu nustatyta, jog policijąkvietėneblaivi moteris, kuriai nustatytas 3,73 prom. girtumas. Išaiškinta, jog smurto nebuvo, moteris, susiginčijusi su sugyventiniu, paskambino įpoliciją. Dėl melagingo iškvietimo moteriai surašytas AN protokolas.

 

Triukšmavo

Rugsėjo 16 d. gautas pranešimas, jog Žemutinės gatvės, Švenčionėliųmieste, vienos laiptinės gyventojai triukšmauja, tranko duris. Nuvykus įįvykio vietąnustatyti du viešosios tvarkos pažeidėjai, kuriems surašyti AN protokolai.

 

Ištuštino banko sąskaitą

Rugsėjo 17 gautas Zalavo kaimo gyventojo pareiškimas, jog išjo sukčiavimo būdu išvilioti beveik penki tūkstančiai eurų. Jam paskambinęs asmuo prisistatėbanko apsaugos darbuotoju ir paprašėjo banko sąskaitos prisijungimo kodų, neva užblokuoti sąskaitą, kad nebūtųnuimami pinigai. Pilietis patikėjo, sudiktavo savo banko prisijungimo kodus ir, žinoma, neteko savo lėšų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Jau ne kartąpolicija informavo gyventojus, kad NIEKADA, NIEKAM neturite teikti duomenųapie save, savo turtą, savo banko sąskaitas, prisijungimus ir t.t. Nei banko darbuotojai, nei policijos pareigūnai, nei kitųvalstybės institucijųdarbuotojai niekada neprašys jūsųasmeniniųduomenųar sąskaitųkodų. Tai žinote tik jūs ir niekam kitam to negalite patikėti. Atsiminkite tai visada ir netapsite sukčiųaukomis.

 

Su kėde per galvą

Rugsėjo 18 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje. Čerėnųkaime neblaivus (nustatytas 3,40 prom. girtumas) brolis trenkėsu kėde per galvąsavo seseriai. MerginąGMP brigada išvežėįSantariškiųligoninę. Smurtautojas sulaikytas ir uždarytas įareštinę.

 

Statistika

Nuo 2018-09-10 iki 2018-09-16 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 102 informaciniai pranešimai, pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitęįpolicijos komisariatąbuvo pristatyti 4 asmenys. Areštinėje per savaitępabuvojo 4 asmenys, laikino sulaikymo patalpoje –2.

Per savaitęišviso surašyta 78 ANK protokolai, išjų64 KET pažeidimų: neblaiviųvairuotojų–1, neblaiviųdviratininkų–5, be vairuotojo pažymėjimo –4, be saugos diržų–4, pėsčiųjųpažeidimai –2, kiti KET pažeidimai –7.

Kitųpažeidimųfiksuota 9: 3 girti viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai –2, melagingi pranešimai –1, vagystė, turto sugadinimas –1, viešosios rimties trikdymas –1, garbės ir orumo pažeminimas –1.

Vilniaus AVPK Švenčionių r. PK inf.

2018-09-22